OVE namirnice POVEĆAVAJU libido: Najbolji su AFRODIZIJACI, samo izaberite onu koja vam se NAJVIŠE sviđa

Vesti 20.08.2022 23:00 0

Prenesite strast iz kuhinje u spavaću sobu.

OVE namirnice POVEĆAVAJU libido: Najbolji su AFRODIZIJACI, samo izaberite onu koja vam se NAJVIŠE sviđa

Shutterstock

Podsticanje seksualne želje nekad nije baš jednostavno i romantika je nedovoljna. Zato možda ne bi bilo loše da pojedete nešto ukusno, a efikasno.

Afrodizijaci su dobili ime po Afroditi, grčkoj boginji lepote, čulne ljubavi i plodnosti, i kroz istoriju intrigiraju obične ljude i naučnike.

Sveti Toma Akvinski je u 13. veku smatrao da hrana sa svojstvima afrodizijaka mora da podstakne životni duh i pritom ima adekvatnu nutritivnu vrednost. Posebno je isticao meso i vino koje je smatrao hranom za srce.

Avokado

Ova supernamirnica je bogata vitaminom E koji je takođe poznat kao antioksidans, zatim vitaminom B6, koji sprečava razvoj bolesti srca i omogućava lakši protok krvi. Avokado je bogat nezasićenim masnim kiselinama koje poboljšavaju rad srca, a sve što odgovara srcu i cirkulaciji, odgovara i vašem libidu.

Banana

Omiljeno žuto voće sadrži bromelain, enzim koji pospešuje muški libido. Banane takođe mogu pomoći onima koji ne pucaju na duge staze jer kalijum i riboflavin povećavaju nivo energije i izdržljivosti.

OVE namirnice POVEĆAVAJU libido: Najbolji su AFRODIZIJACI, samo izaberite onu koja vam se NAJVIŠE sviđa

Shutterstock

 

Ostrige

Još su Rimljani cenili ostrige kao afrodizijak, a priča se da je Kazanova jeo 50 sirovih ostriga za doručak. Možda i ima nešto u tome, s obzirom na to da su ostrige bogate cinkom, koji je potreban za proizvodnju sperme. Takođe su bogate D-aspartičnom kiselinom i N-metil-D-aspartatom, koji povećavaju nivo testosterona, što bi u teoriji moglo da poveća libido.

Dagnje

Iako su ostrige poznatije školjke afrodizijak, i dagnje su se često nalazile na tim listama. Morska hrana je zapravo uopšteno dobar recept za podizanje libida. Dagnje, kao i ostale školjke, sadrže aminokiseline koje podižu nivo seksualnog hormona kako kod žena, tako i kod muškaraca. Leto je idealno vreme da to i isprobate.

Špargle

Osim što su poznate po snižavanju holesterola, špargle su još pre stotina godine bile prozvane afrodizijakom. Radi se o namirnici bogatoj antioksidansima, pune su vitamina B7 i folne kiseline što pomaže u podsticanju osećaja uzbuđenja. Osim toga, vitamin E stimuliše hormone, uključujući estrogen kod žena i testosteron kod muškaraca.

Kafa

Stručnjaci preporučuju konzumaciju kafe koja navodno može muškarcima biti od velike koristi u borbi s erektilnom disfunkcijom kad je u pitanju napetost zbog seksualnog odnosa. Stres i napetost mogu ostaviti trag na muškoj psihi, te su tako značajni faktori koji inhibiraju seksualne aktivnosti. Kafa može pomoći da se ublaže tenzije, smanji stres i pomoći će da se “koncentrišu na posao”.

OVE namirnice POVEĆAVAJU libido: Najbolji su AFRODIZIJACI, samo izaberite onu koja vam se NAJVIŠE sviđa

Printscreen/Youtube

 

Susam

Cink je dobar za seksualno zdravlje muškarca. Cink se nalazi i u poznatom afrodizijaku ostrigama, ali stručnjaci kažu da je susam sasvim dobra zamena.

Afrodizijaci mogu delovati na dva načina. Ima onih koji stvaraju seksualnu želju tako da deluju na um, a ima i onih koji stvaraju želju šaljući impulse u pojedine delove tela kao što je slučaj sa susamom.

Arginin

Arginin je amino-kiselina prisutna u mesu, orasima, jajima, kokosovom mleku i siru. Možemo da ga pronađemo i u obliku dodataka ishrani. Deluje tako što stvara azot monoksid u telu, što povećava dotok krvi u genitalije. Arginin, u kombinaciji s drugim dodacima, poboljšava seksualnu želju kod muškaraca, a još više kod žena.

Anis

Stari Grci i Rimljani su verovali da bi mogli da povećaju libido i želju za seksom žvakanjem semenki anisa. Anis se koristio i kao estrogeni dodatak koji povećava proizvodnju mleka, podstiče menstruaciju, olakšava porođaj, smanjuje simptome muškog klimaksa, a isto tako i poboljšava libido.

Čili paprike

Telesna reakcija kozumiranja čili paprika jeste znojenje, povećan broj otkucaja srca i cirkulacija, slično reakciji tokom seksa, pa se čili pokazao idealnim stimulansom koji dodatno povećava seksualni nagon i uzbuđenje.

OVE namirnice POVEĆAVAJU libido: Najbolji su AFRODIZIJACI, samo izaberite onu koja vam se NAJVIŠE sviđa

Shutterstock

 

Krastavac i smokva

Veruje se kako miris krastavca povećava cirkulaciju i prokrvljenost ženskih organa i na taj način povećava libido kod žena, a smokve su još jedan plod koji potvrđuje afrodizijačka svojstva. Pritom, smatra se da smokva nalikuje ženskim polnim organima.

Med

U drevnoj Persiji parovi su nakon venčanja na medenom mesecu pili med za uspešan brak. Med je bogat B vitaminima (potrebnim za proizvodnju testosterona) te mineralima, kao što je bor (pomaže funkcionisanju metabolizma i iskorišćavanju estrogena), a neke studije pokazale su da med može i povećati nivo testosterona.

Lubenica

Istraživanja su pokazala da lubenica deluje slično kao vijagra. Sadrži citrulin koji utiče na otpuštanje azot suboksida u telu. To opušta krvne sudove, kao što je slučaj kod viagre, s tim da deluje na čitavo telo.

OVE namirnice POVEĆAVAJU libido: Najbolji su AFRODIZIJACI, samo izaberite onu koja vam se NAJVIŠE sviđa

Shutterstock

 

Badem

Badem je bio simbol plodnosti i afrodizijak kroz različite životne dobi, a neki smatraju da samo miris badema može podstaći seksualnu želju kod žena. Tako badem, osim hrane u obliku orašastih plodova ili marcipana, jako dobro utiče na seksualnu želju i u obliku ulja za mazanje ili kupki za kupanje.

Čokolada

Stare civilizacije Asteka smatrale su čokoladu hranom Bogova. Montezuma, astečki vladar iz 16. veka, navodno je pio 50 šoljica čokolade pre posete svom haremu. Moderna nauka došla je i do molekularne podloge ove postavke otkrivši impresivan hemijski sastav čokolade koja obiluje fitohemikalijama sa celim nizom povoljnih dejstava na zdravlje i boljitak čoveka.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading