MORBIDNO I JEZIVO: Na aukciji su kupili STARE KOFERE, a unutra su bile kosti maloletne DECE (VIDEO)

Vesti 20.02.2023 09:00 0

Porodica sa Novog Zelanda kupila je na aukciji stvari iz napuštenog magacina, uključujući dva kofera u kojima su, na njihov šok, pronađena tela dvoje dece osnovnoškolskog uzrasta

koferi

Shutterstock

 

Porodica sa Novog Zelanda kupila je na aukciji stvari iz napuštenog magacina, uključujući dva kofera u kojima su, na njihov šok, pronađena tela dvoje dece osnovnoškolskog uzrasta, piše Dejli mejl.

Policija je potvrdila da porodica koja je kupila kofere nema nikakve veze sa ubistvom dece.


Porodica iz Južnog Oklanda licitirala je na onlajn aukciji 11. avgusta i osvojila sadržaj skladišta pre jezivog otkrića ljudskih ostataka. Policijski inspektor Tofilau Famanuja Vaelua rekao je u četvrtak da policija veruje da su tela dece, starosti između pet i 10 godina, bila u koferima između tri i četiri godine. Oba kofera su bila iste veličine.

Ovakve aukcije su uobičajena praksa za skladišta sa neplaćenim zakupom, a kupcima nije dozvoljeno da detaljno pregledaju sadržaj pre aukcije. Tako je nesrećna porodica pronašla tela kada su sve stvari već doneli kući i počela da pregledava šta su kupili. Vaelua je rekao da će biti analizirani i snimci nadzornih kamera, ali je dodao da će to biti izazov s obzirom na to koliko je vremena prošlo od odlaganja tela. On je potvrdio da rođaci žrtava žive na Novom Zelandu, ali da deca tek treba da budu zvanično identifikovana.

 

 


- Vest o ovom otkriću duboko je uznemirujuća za ovdašnju zajednicu. Još uvek pokušavamo da utvrdimo sve činjenice i imamo mnogo pitanja bez odgovora - rekao je on novinarima u četvrtak popodne.

Istraga ubistva je u toku, a novozelandska policija sarađuje sa Interpolom. Među kupljenim stvarima, osim kofera, bila su i kolica za bebe, igračke i hodalica.

- Žao mi je porodice jer oni nemaju veze sa tim. Ko god da je ovo uradio, nadam se da će se predati. Ovo je nepravedno i strašno za porodicu - rekao je jedan od komšija medijima.

Policija je porodici ponudila i stručnu pomoć.

 

 


 

 

Komentari (0)
Loading