Nakon DEVET godina od OTMICE, devojčica zagrlila MAJKU: Tukli su je nogama i oklagijama, a evo kako se spasila iz PAKLA

Vesti 23.08.2022 19:35 0

Kuća u kojoj je živela bila je prilično blizu njenoj porodici, ali, kaže da nije poznavala puteve, uvek je bila pod prismotrom i nije imala novac ni telefon...

Nakon DEVET godina od OTMICE, devojčica zagrlila MAJKU: Tukli su je nogama i oklagijama, a evo kako se spasila iz PAKLA

Printscreen/Youtube

Nakon devet dugih godina, 16-godišnja Pooja Gaud je konačno pronađena. Već kao tinejdžerka, Puja je nestala 22. januara 2013. kada je imala sedam godina.

Ona kaže da ju je ispred svoje škole u ​​gradu Mumbaju u zapadnoj indijskoj državi Maharaštra oteo par koji ju je namamio sladoledom. Ove godine, 4. avgusta, pronađena je u onome što se opisuje kao „čudesno bekstvo“, prenosi BBC.

Njena majka Punam Gaud kaže da je presrećna. „Odustala sam od nade da ću ikada pronaći svoju ćerku. Ali bogovi su bili dobri prema meni“, kaže ona.


Policija tvrdi da su dete oteli Hari D'Souza i njegova supruga Soni. Oni su par koji nije mogao da ima svoje dete, a Hari je uhapšen.

Pre nego što je nestala, Puja je živela sa svoja dva brata i roditeljima u maloj kući u predgrađu. Na dan kada je nestala, otišla je u školu sa starijim bratom, ali su se njih dvoje posvađali i njen brat je otišao u školu i ostavio je jer je kasnio. Tada ju je par navodno odveo, a namamio je pričom da će joj kupiti sladoled.

Nakon DEVET godina od OTMICE, devojčica zagrlila MAJKU: Tukli su je nogama i oklagijama, a evo kako se spasila iz PAKLA

Printscreen/Youtube

 

Pooja kaže da su je prvo odveli u Gou, a zatim u Karnataku, saveznu državu u zapadnoj i južnoj Indiji, i pretili su joj da će je povrediti ako zaplače ili skrene pažnju na sebe. Kaže da joj je neko vreme bilo dozvoljeno da ide u školu, ali nakon što je par dobio dete, ona je povučena iz škole i svi su se preselili u Mumbai. Puja kaže da se zlostavljanje pogoršalo nakon rođenja deteta. „Tukli bi me kaišem, nogama, šakama. Jednom su me tukli oklagijom tako jako da su mi leđa krvarila. Takođe su me terali da obavljam kućne poslove i to u roku od 12 do 24 sata“, rekla je ona. Neverovatno je i to što je kućau kojoj je živela bila blizu kuće u kojoj se rodila, ali nesrećna devojčica nije poznavala puteve.

Konačno begstvo

Ali jednog dana, Puja je uspela da dođe do mobilnog telefona para dok su spavali i unela je svoje ime na Yutube. Pronašla je video zapise i postere u kojima se pominje njena otmica i brojeve koje je mogla da pozove za pomoć. „Tada sam odlučila da potražim pomoć i pobegnem“, kaže ona. Ali trebalo joj je sedam meseci pre nego što je skupila dovoljno hrabrosti da o tome razgovara sa Pramilom Devendrom, 35, kućnom pomoćnicom.

Gospođa Devendra je odmah pristala da joj pomogne. Jedan od brojeva na nestalom posteru povezao ih je sa Rafikom, komšinicom Pujine majke. Majka i ćerka su prvo razgovarale putem video poziva, a potom je dogovoren sastanak. Njena majka kaže da je tražila žig za koji je samo ona znala da postoji na njenoj ćerki i kada ga je pronašla, preplavile su je emocije. „Sve moje sumnje su odmah nestale. Znala sam da sam našla svoju ćerku“, kaže majka.

Devendra je srećan što je odigrala značajnu ulogu u okupljanju porodice. „Svaka majka treba da pomogne detetu koje joj se obrati za pomoć. Možda nismo njihove biološke majke, ali ipak smo majke“, kaže ona. Nakon sastanka, Pooja, nekoliko članova porodice i gospođa Devendra otišli ​​su u policijsku stanicu da podnesu žalbu. „Sve sam ispričala policiji. Čak sam im rekla gde žive moji kidnaperi“, rekla je ona. To je dovelo do identifikacije i hapšenja optuženih. Milind Kurde, viši inspektor policijske stanice DN Nagar u Mumbaju, rekao je za „BBC” da su uhapšeni optuženi za otmicu, pretnje, fizičko nasilje i kršenje zakona o dečijem radu.


Pujin povratak kući obradovao je ne samo njenu porodicu, već i sve koji su je poznavali. U međuvremenu, njena majka pokušava da nadoknadi izgubljeno vreme sa ćerkom – kuva svoju omiljenu hranu i češlja kosu. Njih dve se trude da što više vremena provode zajedno, ali im je život trenutno težak. Pujin otac, koji je bio jedini hranilac porodice, umro je pre četiri meseca od raka. Stoga je njena majka prihvatila njegov posao prodaje grickalica na železničkoj stanici da bi obezbedila dovoljno za život sebi i troje dece. Ali zarada je mala i ona jedva sastavlja kraj s krajem.

„Sada imam i pravne troškove. Naša situacija je takva da ako izostanem sa posla sutradan nećemo imati novca za hranu“, kaže ona.

Pooja s druge strane, još uvek obrađuje svoju traumu. Ima noćne more i tužna je što više nikada neće videti oca. Zbog svoje bezbednosti, većinu vremena provodi kod kuće ili je u pratnji člana porodice kada izlazi. „Želim da finansijski pomognem majci, ali ne smem. I ja želim da učim“, kaže ona.

Ali uprkos tim problemima, njena majka kaže da ne može biti srećnija. „Posao je iscrpljujući, ali svaki put kada vidim Puju, ponovo nađem snagu. Tako sam srećna što se vratila", kaže ona.

BONUS VIDEO


 

 


 

Komentari (0)
Loading