Ova ŽENA je rodila DEVET BEBA i oborila svetski rekord: Sada slave svoj PRVI rođendan a evo kako su IZGLEDALE (VIDEO)

Vesti 30.08.2022 19:30 0

Ova majka je pravo čudo

Ova ŽENA je rodila DEVET BEBA i oborila svetski rekord: Sada slave svoj PRVI rođendan a evo kako su IZGLEDALE (VIDEO)

Printscreen/Instagram

Halima Kise, žena je iz Malije koja je rodila devet beba u Maroku, oborivši svetski rekord 2021. godine, koja je pre toga postavila Nađa Saleman 2009. kada je rodila osam beba.

 

 

Bebe su rođene sve zdrave i svi bez posebnih komplikacija, ali je tadašnji Kovid sprečio posete pa ih je njihov otac upoznao tek kada su došle kući.

Fotografisani zajedno po prvi put dospeli su na naslovnice časopisa širom sveta, a u nastavku pogledajte kako izgledaju.

 

 

Halima kaže da su u početku trošili 100 pelena dnevno i šest litara mleka, te da je bila previše umorna da bi se brinula o njima. Kaže da joj se sada njena snaga vraća.

 

 

- Roditi jedno dete je dovoljno teško, ali je nezamislivo imati devotoro. Zapanjujuća količina rada je potrebna kako bi se vodila adekvatna briga o njima. Zahvalna sam medicinskom timu koji mi je pomogao i vladi koja je ovo omogućila - rekla je mama, samo par meseci nakon rođenja beba.

Godinu dana kasnije porodica priprema malu proslavu za njihov prvi rođendan.

Kako je njihov otac rekao za "BBC" , bebe su „savršeno zdrave".

- One sada puze, neke sede uspravno, a mogu i da hodaju ako se pridržavaju za nešto čvrsto - kaže Abdelkader Arbi, malijski vojnik.

Arbi je rekao da je njegova supruga Halima Kisi takođe dobro i dodao je da o bebama i dalje brine klinika u Maroku gde su rođene.

Nije lako, ali je sjajno. Ponekad je veoma naporno, ali kada vidimo da su sve bebe u savršenom zdravstvenom stanju, osetimo olakšanje i zaboravimo na sve - rekao je ponosni otac 

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading