Priručnik za MAME: Šta uvek MORATE da imate pri ruci kada sa BEBOM izlazite na samo "PET MINUTA"

Naj žena Vesti 14.04.2022 17:20 0

Čak i kratka šetnja sa detetom je poput mini putovanja. Kao roditelj, morate da imate na umu nekoliko stvari kako biste mogli da "preživite" izlazak van kuće bez suza i nezgoda. Evo spiska zaista neophodnih stvari koje će biti korisne za šetnju sa detetom i spasiće vas u hitnim slučajevima tokom svakog izlaska

Priručnik za MAME: Šta uvek MORATE da imate pri ruci kada sa BEBOM izlazite na samo "PET MINUTA"

Shutterstock

Pelene ili gaćice

Prva stvar koja ne bi smela da nedostaje u torbi su pelene. Bez obzira na to da li izlazite sa novorođenčetom, bebom ili sa starijim detetom koje još ih nosi, čak ni na "pet minuta", malo iznenađenje može da vam se dogodi bilo kada i bilo gde.

Treba imati bar jednu pelenu sa sobom, ali ako duže izlazite, ponesite sa sobom bar tri da biste bili mirni. 

Vlažne maramice

Biće korisne ne samo pri promeni pelena, već i za brisanje ruku ili usta, pa čak i za brzo čišćenje presvlaka ili vaše odeće. Posegnite za sigurnim, bez štetnih materija, maramicama koje neće oštetiti osetljivu kožu čak ni novorođenčeta, npr. Napravljene od biorazgradivog netkanog materijala, u 99% čiste vode.

Kesa

Kese mogu vam biti korisne u mnogim situacijama. Ne samo da će vam sačuvati torbu od prljanja kada je potrebno promeniti odeću vaše bebe, već će se pokazati korisnim i ako nemate kantu za smeće blizu (smanjiće neprijatne mirise).

Podloga

Podloga za presvlačenje, koja se može preklopiti ili smotati, biće korisna pri promeni pelene, ali i u svakom hitnom slučaju - kada želite da presvučete bebinu odeću u automobilu, sednete na trenutak na ne previše čistu klupu u parku ili podmetnete pod dete dok se igra u pesku.

Flaša vode

Mala flaša vode vam neće služiti samo da se vi i vaše dete okrepite. Iskoristite je i kada duda padne na zemlju, ugazite u blato, ruke vam se ulepe od lizalice.

Ćebence za hitne slučajeve

Osim očigledne zaštite od vetra ili hladnoće, ćebe takođe možete da iskoristite za udobnost bebe u kolicima (možete ga staviti pod glavu, ili omotati bebine noge s njom) i štitiće je od neželjeni pogledi tokom dojenja.

Dve male igračke

Bebi ne treba mnogo ... U redu, treba joj dosta. Međutim, dve male igračke trebale bi da je zabave nekoliko sati kada niste kod kuće. Uzmite omiljene bebine zvečke, ili lopticu. U šetnji ili na izletu za stariju decu male loptice, automobili, nekoliko blokova ili kreda za crtanje takođe će biti odličan izbor.

Komentari (0)
Loading