Dobijamo još jednog LGBT SUPERHEROJA, novi Supermen je biseksualac i "odustao" od borbe sa SUPERZLIKOVCIMA, ali se bavi PROBLEMIMA DANAŠNJICE!

Vesti 12.10.2021 18:49 1

Nakon Robina i Kapetana Amerika, novi superheroj se autovao kao pripadnik LGBTQ+ populacije. U novom stripu, Supermenov sin, Džon Kent, koji će preuzeti plašt i titulu od oca, je biseksualac i izlaziće sa novinarom Džejom Nakamurom

Dobijamo još jednog LGBT SUPERHEROJA, novi Supermen je biseksualac i "odustao" od borbe sa SUPERZLIKOVCIMA, ali se bavi PROBLEMIMA DANAŠNJICE!

Printscreen/Twitter

Američka izdavačaka kuća "DC Comics" je ove godine izbacila serijal Superman: "Son of Kal-El", u kom Džon Kent nasleđuje porodični posao od svog oca Klarka. U mesecima od kada je debitovala ova serija, 17-godišnji Džon se pozabavio sa nekoliko vrućih pitanja, uključujući pucnjavu u srednjoj školi, klimatske promene i deportaciju izbeglica što su svakako teme i svet koji je potpuno udaljen od zlokobnih superzlikovaca protiv kojih se nekada borio Čovek od čelika.

 

 

I naredna tema je na neki način odstupanje od klasičnih Supermen delovanja, mada izdavačka kuća sve najavljuje pod parolom - Baš kao i njegov otac, Džon Kent se zaljubio u novinara, aludirajući da je i Džonova majka i Klarkova žena, Luis Lejn isto novinarka.

Autori stripa kažu kako nisu želeli da naprave zastareli koncept superheroja i spasioca, već da najjači čovek na svetu mora da se sukobi sa pravim problemima i nedaćama, i da u trenutku kad svet potresaju problemi kao što su klimatkse promene, neukusno bi bilo da se on bije sa džinovskim robotima i ostalim zastarelim arhetipovima negativaca.

"DC comics" su strip izbacili na svetski dan podizanja svesti o LGBT osobama, a samo pre mesec dana objavili su vest i o Robinu, Betmenovom vernom drugu, kao biseksulacu koji će u nekom od narednih stripova započeti vezu sa muškarcem.

Suparnička izdavačka kuća Marvel, je prošle godine objavila strip u kojem je novi Kapetan Amerika gej, a već od ranije iz njihovog univerzuma LGBTQ likovi su Fischer i Ayo (Black Panther) kao i Valkyrie (Thor: Ragnarok).

Komentari (1)
Loading
Ivan
14.10.2021 23:02

Nenormalno je da deca gledaju i čitaju takve stripove. Svet je odavno otišao u ....