Tvrde da su bebu naučili na NOŠU kad je imala DVE NEDELJE: Njih dvoje insistiraju na NEOBIČNIM metodama roditeljstva, proverite da li biste radili OVO

Vesti 13.09.2022 13:20 0

Roditelji Montana Louer i Tom Linvud koriste tehniku zvanu eliminaciono komuniciranje (EC) sa svojom 21-mesečnom ćerkom Blu i kažu da nije koristila pelenu od druge nedelje

Tvrde da su bebu naučili na NOŠU kad je imala DVE NEDELJE: Njih dvoje insistiraju na NEOBIČNIM metodama roditeljstva, proverite da li biste radili OVO

Printscreen/Instagram

"Radi se samo o slušanju i gledanju bebe"

Australijski par je na svom kanalu podelio video u kojem se raspravljalo o tome kako su koristili eliminaciju da pouče svoju ćerku. Takođe su podelili savete za druge roditelje. „Smisao je u tome da slušate svoju bebu kada želi da ide u toalet i vodite je u toalet umesto da kaki u pelenu“, objasnila je Montana u video snimku na Jutjubu. Tom se složio i dodao: „Svaka mama zna kada je njena beba gladna i dobija signalne znake, a takođe imaju iste znake kada treba da odu u toalet.

Šta je eliminatorna komunikacija? Komunikacija o eliminaciji (EC) je praksa u kojoj negovatelj koristi tajming, signale, znakove i intuiciju kako bi odgovorio na potrebu deteta da eliminiše otpad. Staratelji pokušavaju da prepoznaju i odgovore na fizičke potrebe beba i omoguće im da uriniraju i vrše nuždu na odgovarajućem mestu (npr. toalet). Negovatelji mogu koristiti pelene kao rezervnu kopiju u slučaju "klizanja" u određenom dijelu vremena, cijelo vrijeme ili nikako. EC naglašava komunikaciju između negovatelja i deteta, pomažući im da postanu više prilagođeni detetovim urođenim ritmovima i kontroli mokrenja i defekacije. Termin „eliminacione komunikacije“ inspirisan je tradicionalnom praksom brige o bebama bez pelena u manje industrijalizovanim zemljama i kulturama lovaca-sakupljača. Neki EC praktičari počinju ubrzo nakon rođenja, a optimalni period je nula do četiri meseca u smislu pomoći bebi da se prilagodi svojim potrebama eliminacije, [potreban je citat], iako se može započeti sa bebama bilo kog uzrasta. Praksa se može obavljati sa punim radnim vremenom, sa skraćenim radnim vremenom ili samo povremeno.

U početku je par bio zabrinut, ali su malo istražili ovu metodu i odlučili da je isprobaju. U međuvremenu, ovaj potez je izazvao veliku ekološku i monetarnu promenu za porodicu. Tom je dodao da su pelene skupe i iako priznaju da neke i dalje koriste, njihov broj je drastično smanjen. „Mnogo je čistije ako ih samo odvedete u toalet“, dodaje Montana i kaže: „Bebe se rađaju bez prethodnog znanja o tome kako da idu u toalet, pa kada ih naučimo da vrše nuždu u pelenama, onda dodatno moramo da ih učimo kako da koriste toalet", kaže ona. „Tako da ima smisla reći da smo na ovaj način stigli do toaleta“, priznaje on.

Šta je eliminatorna komunikacija?

Komunikacija o eliminaciji (EC) je praksa u kojoj roditelj ili staratelj koristi tajming, signale, znakove i intuiciju kako bi odgovorio na potrebu deteta. Staratelji pokušavaju da prepoznaju i odgovore na fizičke potrebe beba i omoguće im da uriniraju i vrše nuždu na odgovarajućem mestu (npr. toalet). Mogu da koriste pelene kao rezervnu kopiju u slučaju "klizanja" u određenom delu vremena, sve vreme ili nikako.

EC naglašava komunikaciju između roditelja i deteta, pomažući im da postanu više prilagođeni detetovim urođenim ritmovima i kontroli mokrenja i defekacije. Termin „eliminacione komunikacije“ inspirisan je tradicionalnom praksom brige o bebama bez pelena u manje industrijalizovanim zemljama i kulturama lovaca-sakupljača. Neki EC praktičari počinju ubrzo nakon rođenja, a optimalni period je nula do četiri meseca.

 

Komentari (0)
Loading