Pitali smo SRBE za koliko bi maksimalno NOVCA iznajmili GARSONJERU u centru BEOGRADA? Zbog OVIH ODGOVORA pali smo na POD, neke uopšte nismo OČEKIVALI

Vesti 17.09.2022 12:35 0

Ovo je period kada studenti dolaze u Beograd, a mnogi su zabrinuti zbog toga što su cene rentiranja naglo skočile

Pitali smo SRBE za koliko bi maksimalno NOVCA iznajmili GARSONJERU u centru BEOGRADA? Zbog OVIH ODGOVORA pali smo na POD, neke uopšte nismo OČEKIVALI

Shutterstock

Sada smo odlučili da pokrenemo anketu i pitamo naše sugrađene koliko su spremni da izdvoje konkretno za garsonjeru u centru grada. Ovo su odgovori:

Milan (29): Najviše 200 evra. Znam da su cene otišle u nebesa, ali ja više od 200 evra ne bih izdvojio uprkos činjenici što imam pristojnu platu.

Mira (38): Ja više nikada ne bih iznajmila stan u Beogradu. Razmišljam da se preselim na Island. Gazdarica mi je dva puta u zadnja tri meseca povećala kiriju. Napominjem da je to trend ove godine. Mojoj drugarici su tražili umesto 500 evra 1000 evra, jer imaju kome da izdaju. Nadam se da će ovo ludilo prestati.

Dušan (31): Nikada ne bih iznajmio stan u centru grada, kad već mogu da biram dvosoban stan na periferiji za isti novac. Ako bih baš bio primoran da iznajmljujem garsonjeru u centru, maksimum koji bih podneo bio bi 300 evra. Smatram da garsonjera ne treba da bude skuplja.

Rada (45): Ja sam podstanar, a izdajem stan. Meni su podigli kiriju, a ja nemam srca da to uradim. Nikakav račun nemam, a imala sam kad sam se ovako organizovala pre nekoliko godina. Žena koja mi izdaje stan je moja dugogodišnja prijateljica, pa vi vidite...

Aleksandar (36): Živim u garosnjeri na Vračaru, plaćam je 400 evra. Smatram da je to ok cifra. Gazda mi je ok takođe. Išao bih i do 600 evra jer mi znači što živim ovde i firma mi je blizu. Ipak neću to da kažem gazdi, da ne iskoristi situaciju.

Mile (49): Ja živim u Sremčici, ne bi mi palo na pamet da dođem u centar grada. Ja ne volim gužvu. Ko hoće u centar nek plati. Da moram da dođem privremeno, dao bih 500 evra. Život u centru košta.

Andrijana (30): Moja gazdarica je carica. Ja na periferiji iznajmljujem prostran stan za 150 e i ona nema nameru da mi diže kiriju. Isti takav stan pored mog je 280 evra. Ako ovako posmatram situaciju, samo mogu da kažem da nikada ne bih dala više od ove sume, mada ja ne planiram da se selim.

Anica (27): Za 200 evra maksimalno. Ipak je nedopustivo da kirije budu toliko visoke. Smatram da stanodavci treba da budu svesni da te stanove izdaju i studentima, budućim doktorima, akademskim građanima, koji su možda zbog nemogućnosti plaćanja basnoslovnih cifara primorani da odustanu od školovanja.

Andrej (40): Za centar 450 evra. Život u centru košta. Ko neće da koristi prevoz neka plati.

Koji je vaš odgovor?

Anketa

Koliko biste maksimalno novca izdvojili za garsonjeru u centru grada?

 

Komentari (0)
Loading