Žvrljotine na dečakovoj ruci kriju BOL i JEZU: Ono kroz šta PROLAZI u školi nikome NE SME da se desi

Vesti 21.09.2022 08:00 0

Ispisao je crtice na ruci, a njegov otac je upozorio na probleme

Žvrljotine na dečakovoj ruci kriju BOL i JEZU: Ono kroz šta PROLAZI u školi nikome NE SME da se desi

printscreen/Tviter

 

Na Tviteru je jedan korisnik podelio fotografiju ruke svog sina. Na prvi pogled izgleda kao da se dečak igrao i hemijskom žvrljao po ruci. Istina je mnogo surovija.

Dečak je hemijskom olovkom nacrtao 21 crticu koja predstavlja broj situacija u kojima je bio žrtva vršnjačkog nasilja i u kojima je bio maltretiran.

 

- Moj sin je u školi nešto više od nedelju dana. Na svojoj ruci je napravio zapisnik o tome koliko je puta u poslednja dva dana bio maltretiran, verbalno ili fizički. Ukupno 21 put. Srceparajuće je. Škole treba strože da se suprotstave nasilnicima, a njihove roditelje treba kazniti - napisao je zabrinuti otac i na ovaj način upozorio je sve roditelje na ono što čega možda nisu ni svesni.

- Hteo sam da pokažem koliko se to često događa u dva dana škole. Jednostavno, ne znaš šta se događa jer mi kao roditelji nismo tamo - dodao je.

Brojni roditelji su na njegovoj objavi priznali da su i njihova deca bila žrtve vršnjačkog nasilja. Takav vid nasilje kod žrtve može uzrokovati brojne probleme, kao što su problemi sa spavanjem, koncentracijom, stvaranje loše slike o sebi, misli o samopovređivanju, usamljenost, strah, nesigurnost, tugu, pa i suicidne misli.

Anketa

Da li ste primetili da je vaše dete žrtva vršnjačkog nasilja?

Razgovarajte sa svojom decom svakodnevno, jer koliko god mislili da je to daleko od vas, dešava se vrlo često. Naučite ih da se odmaknu od nasilnika, da ne uzvraćaju, da pronađu odraslu osobu kojoj veruju i da se obrate za pomoć, ali i da uvek prijave nasilnika, prenosi Yumama.rs

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading