Uživajte i mršavite: Probajte ovih PET poza tokom kojih se troši NAJVIŠE kalorija, a zabavne su

M. G. Vesti 21.09.2022 22:30 0

Pola sata vođenja ljubavi potroši oko 150 kalorija, ali brojka može biti i veća, zavisno od poze.

Uživajte i mršavite: Probajte ovih PET poza tokom kojih se troši NAJVIŠE kalorija, a zabavne su

Shutterstock

Ovo su seks poze s kojima se troši najviše kalorija, što je odlična (i puno ugodnija) alternativa odlascima u teretanu. Vrlo intenzivan seks može rastopiti čak 350 kalorija što je kao, na primer, pola sata trčanja na traci.

Najviše mišića u telu aktivira najklasičnija poznata poza, misionarska, ali to važi samo za muškarce. I ne zaboravite, i samo ljubljenje troši određeni broj kalorija – preciznije oko 68 za sat vremena. Možda se ovako ne čini puno, ali svaka potrošena kalorija je važna.

I oralnim seksom gubite na težini, otopićete oko 100 kalorija za pola sata, što je kao pola sata hodanja ili 15 minuta vežbanja u teretani. Stručnjaci kažu da žene koje dožive orgazam potroše više kalorija od onih koje do vrhunca ne dođu. Zato, pobrinite se da vođenje ljubavi baš uvek „završi srećno“.

I još jedan zanimljiv detalj – za vreme seksa muškarci gube više kalorija od žena zato što imaju više mišićne mase.

Koliko kalorija se troši tokom pola sata seksa, izračunao je lični trener Charlene Ciardiello, ujedno i voditelj holističkog fitness programa „Shut up and move“, prenosi The Cut.

Poza – ona je gore

U ovom slučaju muškarac gubi vrlo malo kalorija, a žena prosečno 122. Više kalorija potrošiće ako ne sedi na partneru, već je u čučećem položaju – to povećava broj potrošenih kalorija na 172. Ovom pozom jačaju se i mišići, nogu, karlice, guze i donjeg dela stomaka.

Misionarski položaj

U ovoj pozi muškarac će za pola sata seksa umerenog tempa potrošiti 143 kalorije, a žena samo 44.

Želi li žena potrošiti više kalorija, tada treba podizati guzu prema partneru i spuštati je, prateći njegov ritam. To je odlično i za toniranje mišića nogu, zadnjice i stomaka.

Pseća poza

U ovoj pozi žena prosečno sagori 98 kalorija, a muškarac 151. Ukoliko žena želi da izgubi više, tada bi trebala rukama  da se osloni na zid – na taj način će trošiti 118 kalorija. Osim toga, jačaće mišiće ruku i ramena.

Želi li muškarac da sagori više kalorija (do 211), treba da ubrza tempo.

Njene noge su gore

Žena će u ovoj pozi potrošiti 116 kalorija i povećati fleksibilnost mišića, dok se muškarac sagoreti 127 kalorija.

Za još bolji učinak Charlene Ciardiello savetuje da muškarac drži ženine noge i proteže ih u različitim uglovima – tako će i penetracija biti dublja.

Kašika

Iako ova poza nije previše aktivna, i njome se troše kalorije. Muškarac i žena su na boku, on je iza nje. Tokom ovakvog načina vođenja ljubavi žena potroši 103, a muškarac 113 kalorija, prenosi Daily Star.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading