Izabrali ste NAJ RECEPT: Verin specijalitet od JUNETINE vas je oduševio, pobedio je sa PAR GLASOVA razlike

Lana Vidović Vesti 22.09.2022 19:52 0

Udruženje "Čuvari ognjišta" uz pokroviteljstvo Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, organizovali su manifestaciju "Festival srpske trpeze", na kojem je učestvovao i naš portal. Žene su nam dale svoje omiljene recepte, a vi ste glasali i imamo tri pobednice

Izabrali ste NAJ RECEPT: Verin specijalitet od JUNETINE vas je oduševio, pobedio je sa PAR GLASOVA razlike

Shutterstock

U okviru manifestacije "Festival srpske trpeze", deset žene je sa vama podelilo svoje omiljene recepte, a vi ste izabrali tri omiljena.

Glasanje za "Naj recept" počelo je 15. septembra, a trajalo do danas, 22. septembra.

anketa

 

Redakcija i prijatelji manifestacije "Festival srpske trpeze" pripremili su lepe darove za osvojena prva tri mesta.

Specijalitet "Juneći srpski gulaš" Vere Žikić iz Beograda, odneo je pobedu sa vaših 456 glasova.

Ona je osvojila prvu nagradu, a to je "Vivax mikrotalasna rerna".

Recept za juneći srpski gulaš

Sastojci:

  • 1 kg junećeg mesa
  • 1 kg crnog luka
  • 1 decilitar ulja
  • 1 mala kašika aleve paprike
  • 1 kašika mlevenog celera
  • po ukusu soli i vegete

 
Priprema:

Na zagrejano ulje ubaciti naseckano meso sa sitnije sečenim lukom. I jedno i drugo dinstati i pomalo dodavati vode. Nakon 30 minuta kuvanja, sjediniti sve začine. Kada meso počne da se raspada, tada skloniti sa šporeta. Vode dodavati u zavisnosti od toga da li želite da gulaš bude gušći ili ređi.

Drugo mesto je osvojila Mima Nikolić iz Beograda za recept "Piletina u umaku od pavlake", sa osvojena 442 glasa.

Njoj će pripasti  mikser "Gorenje".

Recept za piletinu u umaku od pavlake

Sastojci:

  •  Komad belog pilećeg mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 grama šampinjona
  • 1 šargarepa
  • 1 kocka za supu
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 200 mililitara pavlake za kuvanje
  • 2 decilitra vode

 
Priprema:

U zagrejano ulje iseckati luk i kratko propržiti. Dodati šargarepu i mešati. Belo pileće meso isprži se krtko sa jedne i sa druge strane. Iseći na kockice, pa ubaciti sa lukom i šargarepom. Kada ponestane tečnosti, dodati šampinjone. Posle nekoliko minuta ubaciti 2 decilitra vode, kocku za supu, pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Pustiti da se lepo ukrčka. Prilog može biti: Dinstani pirinač, njoke ili neka testenina.

Treće mesto je osvojila Irena Đerić iz Aranđelovca, za recept "Salčići sa džemom" sa 127 glasova.

Dobitnica je treće nagrade, a to je ketler "Gorenje" 

Sastojci:

  • 4 žumanceta
  • 4 kašike sirćeta
  • 4 kašike rakije
  • 2 kašike šećera
  • 20 kašika vode
  • 4 kašike ulja
  • malo praška za pecivo umesiti sa malo brašna
  • pola kilograma sala umesiti sa malo brašna

Priprema:

Sve sastojke sjediniti sa brašnom i razvući testo premazati salom (koje ste sastavili sa malo brašna) sačekati 10 minuta pa ponoviti još dva puta tako. (Salo podeliti na tri dela da bi imali da premažete tri puta), kad poslednji put premažete opet sačekajte 10 min rzavucite testo iscite prvo na dugačke trake pa na kocke. Stavite džem u sredinu presavijte samo i pecite. Pečene salčiće pospite šećerom u prahu.

Nagrade se prezimaju u redakciji Naj žena, u ulici "Kosovska" br 26. u Beogradu.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading