Voditeljka je imala savršenu TRUDNOĆU i porođaj ali je na kraju sačekao pravi PAKAO: Osam nedelja je ležala i PLAKALA, bila je na KORAK da odustane od svega!

Vesti 28.09.2022 12:40 0

Sa ovim problemom se mnoge mame suočavaju

Voditeljka je imala savršenu TRUDNOĆU i porođaj ali je na kraju sačekao pravi PAKAO: Osam nedelja je ležala i PLAKALA, bila je na KORAK da odustane od svega!

Printscreen/Instagram

Kejt Louler je poznata voditeljka koja je otvoreno pričala o svojim problemima kada je u pitanju majčinstvo. Ona je svojom iskrenošću dirnula mnoge i stekla mnoge simpatije. 

Kako je sve teklo u savršenom redu, sama trudnoća i porođaj, nije se nadala da će je zadesiti muke tek kasnije. 

- Iako sam potpuno zaljubljena u svoju ćerku od prvog momenta, dani nakon porođaja bili su mi strašno mračni i gušila me je neopisiva tuga. Nikada ranije nisam imala nikakve mentalne poteškoće, a odjednom sam noći provodila plačući na pločicama kupatila, da me niko ne vidi. Prvih osam nedelja našeg zajedničkog života je moj najmračniji period. Polako izlazim iz tog crnila ali ja sam potpuno drugačija osoba u odnosu na ženu kakva sam bila pre porođaja - rekla je Kejt. 

 

 

- Majčinstvo je mnogo izazovnije, teže, mnogo više zamarajuće nego što sam ikada pomislila, a znala sam da nije bajka. Takođe, majčinstvo je i najveća dragocenost u životu i svakog dana sam zahvalna na svom detetu. Jedno ne isključuje drugo - dodala je. 

- Privilegija je biti majka, ali treba znati i da je to jedno monotono, iscrpljujuće, mračno iskustvo. Nisam znala šta radim i da li je to što radim ispravno. Bila sam duboko tužna, puna gorčine, nezadovoljstva i žaljenja. Prošla sam kroz terapiju koja mi je mnogo pomogla, ali u tim najcrnjim trenucima meni se činilo da za mene nema izlaza - rekla je ona. 

Navela je da joj je tada podrška partnera mnogo značila i da je parner veoma bitan u celokupnoj ulogi i roditeljstvu. 

 

 

- U jednom periodu više uopšte nisam želela da budem prisutna, da učestvujem u svemu tome. Dojila bih je noću i gorko plakala. Kada bi me moj partner zatekao kako sklupčana plačem na podu, zagrlio bi me i rekao mi "Zajedno smo u ovome". Čudno je to, svi oko mene bili su puni podrške, a ja sam se osećala tako samom. U jednom trenutku pogledala sam statistiku samoubistava među novopečenim mamama. Shvatila sam da sam u strašnom stanju. Međutim, povremeno sam pisala o tome na Instagramu i primetila da ženama to mnogo znači. Zato otvoreno govorim o svemu - iskrena je Kejt.

 

 

Kako je vreme odmicalo, njena želja da se kasnije opet ostvari kao majka bila je sve manja. Rekla je kako ne želi da opet prolazi kroz sve to, ali da se pita uvek šta će se desiti ako jednog dana zažali zbog toga. 

- Znam da će ovo čitati gomila trudnica i novopečenih mama i želim da znate da ako se osećate loše, ako prolazite kroz ovo kroz šta sam ja prošla, nemojte kao ja da sve krijete. Pričajte sa ljudima, pričajte sa terapeutom. Brže i lakše ćete se izvući iz toga - zaključuje ona.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading