"Dobili smo POZIV, a onda podatak da IZLAZI GLAVA": Medicinska sestra iz Pančeva PORODILA ženu "preko TELEFONA"

Vesti 30.09.2022 10:29 0

Rad u Hitnoj pomoći nosi sa sobom brojne izazove, a jedna medicinska sestra je nedavno iskusila svu težinu svog posla kada je preko telefona davala uputstva za porođaj žene.

"Dobili smo POZIV, a onda podatak da IZLAZI GLAVA": Medicinska sestra iz Pančeva PORODILA ženu "preko TELEFONA"

Printscreen/ YouTube

U intervjuu za "150 minuta", medicinska sestra iz Pančeva Biljana Pašalić detaljno je opisala ceo događaj, ali i osećanja koja je imala dok je uputstvima preko telefona pomagala da se žena porodi.

- Sećam se da je bilo pre ponoći, dobili smo poziv da se žena porađa. Već u sledećem trenutku dobijam podatak da se bebici vidi glava i da je porođaj krenuo. Naravno, ekipa Hitne pomoći je odmah krenula na poziv, ali pošto se žena nalazila u nenaseljenom mestu u Pančevu, kolege nisu mogle odmah da dođu - počela je priču medicinska sestra.

Kako kaže, telefonom je razgovarala sa tetkom žene koja se porađala, te je zahvaljujući Biljaninim konkretnim uputstvima porođaj prošao uspešno.

- Znate, vi u tom trenutku nemate vremena. Porođaj se završio nakon što je ekipa Hitne pomoći došla, a ja sam sve vreme zahtevala smirenost, prvo od sebe, pa onda od žene preko telefona - kaže Biljana Pašalić, te dodaje da se u ovakvim situacijama problem mora objasniti konkretnim, kratkim i jasnim činjenicama.

Medicinska sestra je, takođe, istakla da je sve vreme osećala nelagodnost, jer je život bebe, ali i majke zavisio od njenih jasno prenetih instrukcija.

- Imam osećaj da je ovo bila sreća. Tetka je uradila sve kako treba - zaključila je ona.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading