Mama dečaka (8) upozorila sve RODITELJE: Dete se iz škole vratilo sa OSIPOM koji se širio po telu, LEKAR je objasnio o čemu se radi, niko nije OČEKIVAO takav simptom

Vesti 04.10.2022 10:40 0

Mama i medicinska sestra upozorila je roditelje na osip koji se može pojaviti kao jedan od simptoma gripe

Mama dečaka (8) upozorila sve RODITELJE: Dete se iz škole vratilo sa OSIPOM koji se širio po telu, LEKAR je objasnio o čemu se radi, niko nije OČEKIVAO takav simptom

Printscreen/Facebook

 

Brodi Vilijar, medicinska sestra i mama dečaka, nije znala da će njena priča postati viralna kada je objavila fotografiju ruke svog sina - samo je želela da podeli korisne informacije sa svojim kolegama i mamama.

Mnogi su bili zahvalni na tome. Njen sin se jednog dana vratio iz škole sa osipom po telu. Veliki, svrbežni plikovi različitih oblika i veličina.

Osim toga, njen sin je bio potpuno zdrav - bez kašlja, visoke temperature i bolova. Svaki put kada bi se osip izgrebao, širio bi se. Brodi je tada pozvala pedijatra, koji joj je rekao da ima „dvoje dece u kancelariji sa istim simptomima, a oni su bili pozitivni na grip“. Kada pomislimo na grip, uvek pomislimo na temperaturu, kašalj, curenje iz nosa i bolove u telu. Međutim, osip je veoma čest simptom bilo kog virusa (poput gripa). Zbog toga je mnogim roditeljima bilo veoma drago što su mnogi pročitali ovu priču.
 


- PROČITAJTE I PODELITE: Moj sin se vratio iz škole sa osipom. Svaki put kada se ogrebao, pojavilo bi se više. Pokušali smo da ga presvučemo i okupamo, ali ništa nije pomoglo. Pozvala sam njegovog pedijatra. Rekli su da su tog dana u odeljenje došla dvoje dece sa istim simptomima i da su bili POZITIVNI NA GRIPU. Jutros sam ga odvela kod doktora i on je bio POZITIVAN na GRIPU B. Nije imao NIKAKVE simptome. Nema temperature, nema kašlja i curenja iz nosa. Ima samo košnice. Molimo vas da pazite na svoju decu, pa ako imaju osip, pozovite svog pedijatra. Nikada nisam čula za ovakav simptom, ali očigledno je nešto na šta treba obratiti pažnju.


Američki Centar za sprječavanje i kontrolu bolesti preporučuje na što se sve treba paziti kako bi se izbjegla gripa: 
  • izbjegavanje bolesnih ljudi
  • pokrivanje usta i nosa kada se kašlje ili kiše
  • često prati ruke vodom i sapunom
  • probaj ne dirati oči,
  • usta i nos redovito čisti


 

Komentari (0)
Loading