Stjuardesa rešila MISTERIJU: U avionu nije dozvoljeno PUŠENJE, ali se PEPELJARE nalaze na svakim vratima toaleta, ZAŠTO?

Naj žena Vesti 24.04.2022 17:00 0

U avionima nije dozvoljeno pušenje. Pa zašto postoji pepeljara? Štaviše, bez njre nijedan avion ne može da poleti. Stjuardesa je odlučila da reši ovu misteriju na svom TikTok profilu

Stjuardesa rešila MISTERIJU: U avionu nije dozvoljeno PUŠENJE, ali se PEPELJARE nalaze na svakim vratima toaleta, ZAŠTO?

Printscreen/TikTok

Iako se mnogim putnicima pepeljara na vratima toaleta u avionu i natpis "zabranjeno pušenje" kraj nje smatraju najapsurdnijim, sasvim je suprotno - nije slučajno. Štaviše, to je jedna od najvažnijih stavki u avionu - niko neće da poleti bez nje.

Kaili, koja radi kao stjuardesa, odlučila je da razreši misteriju i objavila video o tome na svom TikTok profilu.

- Jeste li ikada primetili da u avionima postoje pepeljare? Znate li zašto? - napisala je stjuardesa u snimku, pokazujući pepeljaru na vratima od toaleta aviona, i malo iznad natpis za zabranu pušenja. Kaili je zatražila od korisnika TikToka da daju svoje predloge.

Neki su sugerisali da je to možda zato što je pušenje u avionima još uvek legalno u nekim zemljama. Drugi su smatrali da bi novi avion mogao biti izgrađen sa "starim" vratima toaleta i tvrdili su da je nekada postojala zabrana pušenja aviona.

- Pepeljara u avionu je potrebna u slučaju da neko prekrši zabranu i zapali cigaretu u avionu. To je sigurno mesto za gašenje - prokomentarisao je jedan od korisnika interneta. Stjuardesa se s njim složila. "Ljudi i dalje krše pravila", prokomentarisala je ona.

Do 1990 -ih pušenje je bilo dozvoljeno u avionima. Danas postoji zabrana pušenja u avionima, a postoje i kazne za njeno kršenje.

Komentari (0)
Loading