Dete nije LIČILO na njega, pa je ženu nazivao OFUCANOM VARALICOM: Komšije su je ogovarale, živela je u PAKLU, a misterija je rešena tek nakon 38 GODINA

Vesti 07.10.2022 11:20 0

Aljona Romanova je odrasla slušajući glasine da je njena mama prevarila muža, nakon što su meštani isticali da nimalo ne liči na oca.

Dete

Shutterstock

Ali, nakon 38 godina istraživanja, konačno se ispostavilo da su nju, zajedno sa Gulsinom Kudrjakovom, odgajali pogrešni roditelji. Ovo otkriće je šokiralo Aljoninu porodicu, a posebno ih je pogodilo saznanje da im je dete oduzeto nakon što su lekari u sovjetskoj bolnici 1982. godine zakačili pogrešne oznake na novorođenčad.

Aljona je za The Sun rekla da se žena koja ju je podigla suočila sa beskrajnim ismejavama, čak i od sopstvenog muža, optužujući je da je spavala okolo. Ona ima izrazito azijske karakteristike kao i mnogi ljudi u planinskoj sibirskoj republici Tuva koja se graniči sa Mongolijom - međutim, njeni roditelji su slovenskog porekla.


Aljonu, koja vodi sopstvenu radnju, odgajala je Valentina Baulina (78), koja je zapravo biološka majka Gulsine, koju je odgajala Vasilja Bajmurzina (67). Od detinjstva Aljona se seća nemilosrdnih seoskih šaputanja da je Valentina zatrudnela sa njom nakon što je prevarila svog muža. Rekla je za The Sun: „Ogovaranje komšija me je stvarno povredilo. „Znala sam da je moja mama, koja me je vaspitala, pristojna, ali sam stalno slušala tračeve i gledala majku koja je delovalo tužno, kao da sve drži u sebi.


ZAMENA NA ROĐENJU

Njena majka Vasilija odlučila je da razbije sumnju i kontaktirala je DNK emisiju na ruskom kanalu NTV. „Kada sam čula rezultate testa, osetila sam ogromno olakšanje, briznula sam u plač“, rekla je Aljona. Devojčice su se prvi put srele sa 13 godina nakon što je Aljonin otac posetio bolnicu i saznao da u susednom selu postji dete koje izrazito liči na njega. Aljona je pojasnila: „Moj otac je nazvao moju majku, rekao joj ovo, a mama me je otišla u bolnicu i pokazala je ljudima koji su mom tati rekli za devojčicu koja liči na njega.

Hrabra tinejdžerka je preuzela sve na sebe i pokušala je da uđe u trag porodici u selu Pokrovka. Ali njene nade o sretnom ponovnom okupljanju propale su jer joj je vrata pred licem zatvorila - kao što sada znamo - to je uradila njena biološka majka. „Kada sam prvi put došla kod majke, njena porodica me nije prihvatila, izbacili su me“, rekla je ona. „Počela je da viče, nije mi verovala i bila je nervozna. Vasilja je govorila da su sve laži, nije verovala u to.” Ipak, ona i Gulsina povezale su se na društvenim mrežama - ali jedva da su komunicirale.

A godinama kasnije, žene su naletele jedna na drugu u Kizilu, gradu blizu njihovih sela, i sklopile prijateljstvo. „Počeli smo da komuniciramo jedni sa drugima kao porodice. Upoznala sam se sa biološkim ocem, a ostali rođaci su me prihvatili“, rekla je Aljona. „Bilo je očigledno – izgledala sam kao oni. U tom trenutku više se nisam plašila. „Boli me što nisam živela sa njima, što ih nisam poznavala kao porodicu.” Ovo prijateljstvo ih je na kraju dovelo do TV emisije koja je potvrdila ono na šta je Aljona oduvek sumnjala.

Njeni nebiološki roditelji su to „veoma teško podneli“, dok su njoj samoj morali da prepisuju lekove koji bi joj pomogli da se izbori. Rekla je: „Srećna sam što sam mogla da dokažem istinu. Bilo je toliko bola i želela sam da ceo svet zna za to. „Teško mi je da prebolim to. Sada shvatam da mi je moja biološka mama stranac. „Gledam je, ona mi je mama, ali nije u isto vreme, ne znam kako da to objasnim. Valentina je priznala da nikada ne bi mogla biti tako bliska svojoj biološkoj ćerki. „Obe su moje ćerke“, rekla je. „Naravno, Aljona mi je bliža jer sam je ja vaspitala. „Kao što se kaže, nije majka ta koja je rodila, već ona koja je podigla. Druga mama Vasilja je priznala da je rezultat DNK bio „veoma neočekivan“ uprkos svim spekulacijama i optužbama tokom godina.


„Nisam verovala do samog kraja“, rekla je. Advokat koji zastupa žrtve - i traži odštetu za njih na ruskim sudovima - rekao je da je publicitet produbio bol. Porodice su sada dobile izvinjenje iz bolnice, ali postoje ožiljci. Glavni lekar Kiziljskog porodilišta, Alla Vasilieva je izjavila: „Veoma je teško zameniti decu u porodilištu. Ne samo teško, to je nemoguće.“
Dala je detaljno objašnjenje kako oznake na bebama nisu mogle da se pomešaju - ipak se to dogodilo - ali niko od uključenog medicinskog osoblja nije u bolnici, niti je čak živ. Doktor je rekao: „Sramota je ako se ovo zaista dogodilo. To su ljudski životi i sudbine“
 

Komentari (0)
Loading