Mnogi su se iznenadili: Uloga tate je KLJUČNA u dojenju BEBE, a evo i kako

Vesti 20.02.2023 09:00 0

Dojenje bebe je bez sumnje jedno od najznačajnijih, kvalitet svake informacije je važan, pa je time značajniji i kredibilitet onih koji daju informacije o toj temi

Mnogi su se iznenadili: Uloga tate je KLJUČNA u dojenju BEBE, a evo i kako

pixabay

 

"Dojenje može biti zastrašujuće za mame i za očeve, pogotovo ako im je prvi put da se s tim nose", kaže pedijatar Kerilin Kečini za "Romper". Trik je u tome da pokušate da komunicirate o obvezama oko hranjenja pre nego što dobijete dete, ako je moguće. "Nemojte da čekate da se beba rodi da biste se raspravljali", kaže pedijatar.

"Ponekad partnere treba malo usmeriti jer često misle da oni po pitanju dojenja ne mogu da urade ništa, što nije istina", veruje ona. Noći su najosetljiviji deo dana za dojenje, kad se mama često oseća sama u tome, stoga je podrška izuzetno važna.

Kako podrška partnera može pomoći majkama koje doje noću?

Hranjenje vaše bebe uključuje mnogo više od vađenja grudi i nuđenja gladnom detetu. I tu na scenu stupa vaš partner.

"Pomozite mami da uspe tako što ćete joj pripremiti bočicu vode, grickalice, prostor za menjanje pelena", kaže medicinska sestra i savetnica za dojenje Lili Šot i dodaje:

"Pobrinite se za bebu pre spavanja kako biste joj dali vremena da zadovolji svoje potrebe."

Priča tu ne staje. Ako beba i mama još nisu uhodane u rutinu dojenja, partner može da pomogne rečima podrške. "Tokom hranjenja, partner može da pruži emocionalnu podršku i reči ohrabrenja", kaže pedijatar.

Dodatna opcija za olakšavanje maminih noći je hranjenje bebe na bočicu izdojenim mlekom. Tata može da preuzme ovaj teret da bi se mama naspavala.

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading