"Žene bez dece su DISKRIMINISANE u odnosu na ŽENE SA DECOM": Srpski Tviter gori zbog ove IZJAVE, rasprava ne jenjava danima

Vesti 11.10.2022 20:00 8

Nakon što se jedna žena požalila na svom Tviter nalogu da misli da su žene bez dece diskriminisane na poslu, usledila je rasprava i iznošenje podeljenih mišljenja

žene

Shutterstock

 

Odavno kako u Srbiji tako i u svetu, vlada ustaljeno mišljenje da su žene u podrđenom položaju u skoro svim sferama života i posla, u odnosu na muškarce.

Domaća statistika potvrđuje ove svetske trendove, te u Srbiji među zaposlenima imamo za 16% manje žena, nego muškaraca.

Na takvu vrstu rasprava i neslaganja smo navikli.

Neobičnu raspravu pokrenula je Tviter korisnica koja je na svojoj platformi objavila tvrdnju da su u firmama žene bez dece diskriminisane u odnosu na žene sa decom.

Bilo je mnogo komentara koji su se vezali za temu, uglavnom oprečnih.

Tviter

 

Jedan od njih je bio:

- Tačno. Čak i zakonska diskriminacija postoji u vezi sa dužinom godišnjeg odmora za roditelje maloletne dece. Doduše, to isto važi i za brigu o starijem članu pooridce.

printscreen/Tviter

 

 

 

Drugi komentar je u nešto ironičnom tonu, ali sa preciznim i jasnim stavom:

- Meni je jedan šef pre par godina rekao "ti si slobodna i možeš na odmor kad bude firmi odgovaralo, a one zbog dece i raspusta moraju da prilagode".

printscreen/Tviter

 

 

 

Ovim komentarom je sledeća Tviter korisnica iznela svoj stav. Čak je i potkrepila primerom zašto je stopostotno na strani žena koje se ne osećaju diskriminisano, nego za koje je to pravično.

printscreen/Tviter

Još uvek traje rasprava na ovom Tviter nalogu, ređaju se podeljena mišljenja, a kakvo je vaše?

 

 

 



BONUS VIDEO
 

 

 

 

Komentari (8)
Loading
citalac
11.10.2022 20:38

Pa drage zene, koja je vasa uloga u zivotu? Osnovno je obezbediti prostu reprodukciju. Ako to necete onda i ne treba da kukate sto su one s decom povlascenije od vas. TACKA!

Jasko
12.10.2022 00:21

@citalac - Ti očito i nemaš nikakvu ulogu u životu, osim da visiš po portalima!!!

Mumi
12.10.2022 11:45

@citalac - Pa kako si ti uspeo ovo da srocis, kad mozga nemas. Ovo je tema za zene ne za muskarce. Vi nemate to iskustvo tako da sssssss.

Nina
11.10.2022 23:31

Radim u drzavnoj firmi gde koleginica bez dece nikad ne bi izasla u susret onima s decom. Kasni na posao, godisnji kad hoce. Šefica tolerise. Mi smo osuđeni na takvu osobu

Milovan
12.10.2022 03:28

Čista laž lupe nešto samo dabi ljudi imali oko čega da se glože

Xman
12.10.2022 07:01

Epa ove bez dece su trebale da misle na vreme eto im sad karijera pa nek zapnu .

Mrgudna
12.10.2022 07:39

Istina je,rade duze jer ne zure kuci,nemaju zasto ?!;godisnji kad firmi i ostalima odgovara-jer,prednost zene s decom a pokrivanje koleginica zbog skole,vrtica i pedijatara da ne pricamo

Zoran
12.10.2022 09:07

Odlican komentar. Zena radi u firmi, cuva decu, rucak, obaveze i sl. a vi se jos bunite nesto. Da se ja pitam 30% od plate bih vam uzimao da se daju zaposlenim majkama.