Ilonka (107) je NAJSTARIJA Srpkinja, ovo je njen recept za dugovečnost, a jednu STVAR nikako NE RADI!

Najžena Vesti 19.10.2021 14:26 0

Rođena je u Bačkoj Topoli, u vojvođansku prestonicu došla je sa 16 godina, i od tada živi u novosadskom naselju Satelit

Ilonka (107) je NAJSTARIJA Srpkinja, ovo je njen recept za dugovečnost, a jednu STVAR nikako NE RADI!

Youtube/Pannon Rtv

Baka Ilonka Kovač danas puni 107 godina, i ona je zvanično najstarija stanovnica Novog Sada i Srbije. 

Super baka je postala prava atrakcija kada je punila 104. godina, a tom prilikom izjavila je rečenicu koja je obišla sve društvene mreže. 

- Kad sam napunila 100 godina, rekla sam mu: 'Do sad sam ja to radila, a sad sam spremaj svoju sobu! - nasmejala je sve tada Ilona Kovač jer su reči bile upućene njenom sinu osamdesetogodišnjaku.

Rođena je u Bačkoj Topoli, u vojvođansku prestonicu došla je sa 16 godina, i od tada živi u novosadskom naselju Satelit. 

Baka Ilonka je rođena u Bačkoj Topoli, a u Novi Sad je došla sa 16 godina. Danas živi na Satelitu. Sin je neženja i živi s njom. Od ćerke je dočekala i čukununuka, međutim, niko od njih ne živi u Novom Sadu.

Za nju će u nedelju, kao i svake godine, biti služena misa u novosadskoj crkvi Imena Marijinog, gde još uvek redovno dolazi na misu sa Satelita, gde stanuje.

- Uvek sam živela skromno, pa i danas, ne pijem čak ni kafu. I treba uvek mnogo raditi, biti u pokretu. Ja sam celog života mnogo radila, noću kad nisam mogla da spavam, vezla sam ručne radove. I danas obrađujem svoju malu baštu, niko mi ne pomaže. Usisam, ispeglam, kuvam, veš ne stavljam u mašinu, perem na ruke... Jeste teško, ali sve uradim sama. I ja se čudim kako toliko dugo živim. Više puta sam osetila da je došao kraj, ali, evo, i dan-danas sam tu. Nikad se ne zna unapred, to je trenutak u kojem se nešto dogodi ili ne", priča za novosadski "Dnevnik" baka Ilonka. 

Komentari (0)
Loading