Da li je MOGUĆE? Dvadesetpetogodišnja žena RODILA dete, ali ODNOS nikad nije imala!

Naj žena Vesti 20.10.2021 13:20 0

Sa 22 godine, Revati Bordavekar je otkrila da nešto nije u redu s njom. Kada je pokušala da stavi tampon, vaginalni mišići su joj se stegli i nisu joj dozvolili da ga koristi

Da li je MOGUĆE? Dvadesetpetogodišnja žena RODILA dete, ali ODNOS nikad nije imala!

Shutterstock

Revati se sa 25 godina udala za svog partnera i ispričala mu o svom problemu. Pokušala je da se pridržava saveta zdravstvenih savetnika, kao i svojih prijatelja i poznanika - da popiju malo vina za opuštanje pre se*sa, da se prepuste dovoljno dugoj predigri.

Međutim, ništa od ovoga nije imalo pozitivan efekat, pa se mlada žena obratila lekarima. Izvodili su različite testove pod opštom anestezijom, a kasnije im je dijagnostikovan vaginizam. To je poremećaj u kojem se mišići oko vaginalnog otvora spontano skupljaju.

Čak su joj hirurški prerezali himen u nadi da će to pomoći. Međutim, to nije imalo velikog efekta, pa se par na kraju obratio klinici za reprodukciju da ispuni svoj san o detetu. Revati opisuje: - Očajnički smo to hteli da prevaziđemo jer smo zaista želeli da dete, pa sam potražila grupe za podršku ženama koje pate od vaginizma kako bih saznala koje su mogućnosti za dobijanje deteta i kako mogu da zatrudnim - rekla je žena.

- Predložili su upotrebu šprica napunjenog ejakulatom, koji treba ubaciti što je moguće dublje u vaginu. Takođe smo pokušali oplodnju pod opštom anestezijom zbog mog vaginizma, ali nije uspelo. Otišli ​​smo na prvi ciklus veštačke oplodnje, a naš drugi pokušaj se konačno isplatio - dodala je ona.

Za vaginizam, Revati je mislila da je jedini način porođaja carski rez, ali nakon sastanka sa nekoliko babica i pohađanja časova pre porođaja, odlučila je da pokuša prirodni porođaj.

U februaru ove godine Revati je rodila ćerku Evu. Tokom porođaja, mlada majka je morala da se jako mentalno koncentrisati kako bi mogla izgurati bebu. - Moja ćerka je rođena 9. februara, nakon 48 sati porađanja. Kad sam bila otvorena na 7,5 cm, morala sam da zatražim epiduralnu jer su kontrakcije počele da budu preintenzivne i bol je bila neizdrživa. Kad mi je babica rekla da je vreme za guranje, zamolila sam pet minuta da ustanem - rekla je ona.

- Razmišljala sam o svojoj borbi sa vaginizmom još dok sam bila tinejdžerka, razmišljajući o godinama kada su mi svi govorili da se opustim i da će to biti super. Pitala sam se koliko se loše osećam svaki put kad mi je uskraćeno nešto što je sasvim prirodno za druge. Ali ovo je bila moja jedina prilika da doživim čudo prirodnog (vaginalnog) porođaja. A onda sam bila spremna za guranje - opisuje mlada majka kako je tekao porođaj.

Mogućnost vaginalnog porođaja daje joj nadu da bi se nešto moglo promeniti i u njenom seksualnom životu. - Uvek se prisećam da kada sam mogla da "izbacim" bebu s obimom glave od 33 cm kroz vaginu, mogu da se izborim sa penisom koji je mnogo manji - kaže Revati. Međutim, glavni razlog zašto je ova žena podelila svoje iskustvo je taj što želi da ohrabri druge žene sa sličnim problemom i reći im da vaginizam ne mora biti prepreka prirodnom porođaju.

Komentari (0)
Loading