Psiholozi tvrde da svaka PRELJUBA počinje na isti način: Kada nezadovoljstvo krene JEDAN momenat je dovoljan da "zakopate" vašu VEZU!

Vesti 21.10.2022 13:50 0

Kada partner uspostavi ovakav kontakt sa trećom osobom, povećava se rizik od neverstva

Psiholozi tvrde da svaka PRELJUBA počinje na isti način: Kada nezadovoljstvo krene JEDAN momenat je dovoljan da "zakopate" vašu VEZU!

Shutterstock

Psiholozi tvrde da je emocionalna preljuba i jednako loša i pogubna za odnos i drugu stranu koja ne učestvuje u tome. Takvu vrstu afere je veoma teško utvrditi jer nije pređena granica u fizičkom kontaktu, već partner traži emocionalne potrebe kod nekog drugog.

Emocionalna prevara ne mora da sadrži poljupce, grljenje, vođenje ljubavi, več kada je osoba u braku ili u ozbiljnoj vezi, a daje nekom drugom više vremena, energije i osećanja nego svom partneru.

Sve počinje bezazleno i bez bilo kakve namere se dolazi do druženja, razgovora, bliskosti, a kada se pojave emocije i iskre, povećava se rizik od klasične preljube.

Doktot Keti Nikerson je klinički psiholog i stručnjak za odnose te tvrdi da 99 odsto emocionalnih afera počinje na isti način, kada partner počne sa nekim drugim da deli poteškoće i detalje iz svoje veze. To može biti kolega, komšija, prijatelj, poznanik.

Psiholozi tvrde da svaka PRELJUBA počinje na isti način: Kada nezadovoljstvo krene JEDAN momenat je dovoljan da

Shutterstock

 

 

- Razgovori često počinju dovoljno nevino, vi samo kažete da su stvari u vezi sada teške - rekao je psiholog u video snimku.

- Ali onda, dobijate sve više podrške, osećate da želite da pošaljete poruku toj osobi sve vreme, osećanja počinju da rastu - dodao je. 

Zbog čega ljudi nezadovoljstvo u vezi pričaju drugima umesto da razgovaraju sa partnerom?

Kada tražite savet i priču vezano za vašu vezu je put do emocionalne afere ali i želja da se povežete sa nekim drugim je skoro uvek znak da vam nešto trenutno u odnosi nedostaje, tvrde stručnjaci. 

Priča se započinje jer partner očekuje odobravanje, podršku i razumevanje i to i dobija, dok u samoj vezi vlada nesklad. 

Pitanje je da li je partner ispričao i jednu drugu stranu priče, jer je verovatno da je trećoj strani izneo samo svoj problem i sebe predstavio kao nekoga ko je požrtvovan u celom odnosu.

Terapeuti preporučuju da se svaki problem i nezadovoljstvo u odnosu otvoreno i iskreno komunicira sa partnerom. Jedino tako možete poboljšati vaš odnos i učiniti da se razvija. 

Sa druge strane, ako je nezadovoljstvo učestalo i vaš partner ne želi da radi na vezi uprkos razgovorima i vašim pokušajima, možda je vreme da razmislite da li vredi ostati u takvom odnosu.

 

 
Komentari (0)
Loading