"Niko nije pozvao POLICIJU, treba svi da završe na SUDU": Muškarac silovao ženu u VOZU, a ostali PUTNICI sedeli i SNIMALI ovaj UŽAS

Vesti 21.10.2021 13:25 0

Svet je potresao odvratan slučaj koji se dogodio 13. oktobra u jednom od vozova u državi Pensilvanija. Kasno uveče, muškarac je napao putnicu koju je na kraju silovao u vozu. Užasno je i u ovom slučaju što prisutni putnici nisu ni na koji način intervenisali, a neki su čak snimali užasan događaj mobilnim telefonima

"Niko nije pozvao POLICIJU,  treba svi da završe na SUDU": Muškarac silovao ženu u VOZU, a ostali PUTNICI sedeli i SNIMALI ovaj UŽAS

Shutterstock

Neimenovana žena putovala je vozom te večeri kada je 35-godišnji Fiston Ngoi seo sa njom i pokušao da razgovara. Nakon toga, međutim, postao je agresivan i pokušao da je dodirne, dok ga je žena gurala od sebe. Međutim, muškarac je uspeo da joj skine odeću i da je siluje.

Putnici nisu pomogli

U celom incidentu, pored samog strašnog čina, zapanjujuća je i ravnodušnost suputnika. Prema navodima policije, u vozu je u vreme silovanja bilo nekoliko putnika, ali niko od njih nije pokušao da pozove hitnu liniju 911 niti zatraži pomoć policije, rekao je Unilad .

Konačno, napad je uočio zaposleni koji je pozvao hitnu liniju . Policija je u roku od tri minuta stigla na jedno od stajališta i ušla u voz, gde su odvojili muškarca od žene.

Napad je snimljen i sigurnosnim kamerama železničke kompanije, snimak nije objavljen. Istražitelji sada proveravaju da li je neko od prisutnih putnika zaista snimao silovanje na svojim telefonima umesto da pokuša da spreči zločin.

- Mogu da vam kažem da su ljudi držali svoje telefone koji su imali za cilj da snime samo napad. Želimo da svi budu ljuti i zgroženi i odlučni da sledeći put povećaju pomognu ugroženom, a ne da vade svoje telefone - rekao je šef policije Septe Tomas Džej Nestel za BBC News .

Policija je na konferenciji za novinare u ponedeljak rekla da niko od svedoka nije pozvao policiju više od 40 minuta, tokom kojih je muškarac maltretirao ženu i na kraju je silovao.

Kompanija Septa je nakon incidenta izdala saopštenje u kojem apeluje na putnike da, ukoliko budu svedoci sličnog gnusnog čina u budućnosti, pozovu pomoć, pritisnu dugme za hitne slučajeve u vozu ili koriste aplikacije za bezbednost u hitnim slučajevima na svojim mobilnim telefonima.

Da li će se naplatiti kazna drugim putnicima?

Šef policije Gornjeg grada Darbija Timoti Bernhardt rekao je da bi putnici mogli biti optuženi za zločin ako bi se utvrdilo da su incident snimili svojim telefonima. Međutim, dodao je da bi bilo veoma teško podići optužnice protiv takvih osoba.

Slučaj je potresao američku javnost i mnoge aktiviste i organizacije za ženska prava i bezbednost.

- Žena je silovana u vozu u oblasti Philadelphia u sredu uveče, a putnici su samo sedili i gledali. Nijedan od ovih putnika nije pozvao pomoć. Njihova potpuna ravnodušnost zabeležena je na video snimku. Svi su bili učesnici u zločinu. Treba da završe na sudu - napisala je aktivistkinja na Tviteru sa profila koji se zove Madeline PhD, Vasher of Brains.

Čoveku će se suditi

Fišton Ngoi (35), kojeg Metro prijavljuje kao beskućnika, uhapšen je i suočava se sa optužbama za silovanje i lične povrede. On je trenutno u pritvoru i sudiće mu se u ponedeljak, 25. oktobra. Muškarac je policiji rekao da poznaje ženu, ali da ne može da se seti njenog imena. Tvrdio je da je pristala na seksualni čin. Međutim, žrtva, koja je prevezena u bolnicu i sarađuje sa policijom, rekla je da je njegova verzija neistinita i da je muškarac ignorisao njen zahtev da je ostavi na miru.

 

Komentari (0)
Loading