Napunila je 50 i rodila DETE: "Ovo je najbolji period da se ostvarite kao RODITELJ"

Vesti 03.11.2022 15:37 0

Samohrana majka koja se porodila sa 50 godina tvrdi je dobila dete u najboljem periodu i da smatra da je odlična majka

Napunila je 50 i rodila DETE: "Ovo je najbolji period da se ostvarite kao RODITELJ"

Printscreen/Facebook

Ona je odletela za Atinu, 2020. godine, gde je podvrgnuta IVF-u uz pomoć donora sperme i 12 dana kasnije otkrila je da je trudna.

Keli Klark, koja sada ima 52 godine, do tog trenutka je uživala u svojoj karijeri i putovala po svetu dok su njeni prijatelji osnivali sopstvene porodice. Ali uprkos tome što je oduvek želela da bude mama, nije mogla da pronađe pravu osobu sa kojom bi bila i tako je, kako se bližio svoj 50. rođendan, Keli odlučila da to uradi sama.

Odletela je za Atinu, Grčka, 2020. godine, gde je podvrgnuta vantelesnoj oplodnji uz pomoć donora sperme i 12 dana kasnije otkrila je da je trudna. Ona je rodila ćerku Lajlu Rej Klark u martu 2021, a sada Keli insistira da je dete sa 50 godina bila najbolja odluka koju je donela.


„Ne osećam potrebu da putujem i zabavljam se, samo imam potrebu da gledam svaki minut kako Lajla Rej raste. Osećam se blagoslovenom što sa životnim iskustvom koje imam, sada mogu bolje da usmeravam Lajlu Rej nego što bih to mogla u svojim mlađim godinama. Mogu da se fokusiram samo na nju jer sam zadovoljna onim što sam uradila. Ne moram da požurujem njenu mladost da bih mogla da nastavim sa svojom“, objasnila je Keli za Metro.

„Svi su različiti, ja se jednostavno tako osećam jer sam osnovala porodicu", dodala je Keli.

Ona kaže da je još jedna pozitivna strana njene situacije to što je samohrani roditelj. „Srećna sam što sam sama jer mogu da je vaspitavam dete kako mi odgovara i ne moram ni sa kim da se ne slažem ili da partner radi suprotno od onoga što ja radim kada nisam u blizini. “, rekla je ona.

Napunila je 50 i rodila DETE:

Printscreen/Facebook

 

Novopečena mama ima veliku podršku prijatelja i porodice, iako je prvobitno naišla na veliki otpor porodice zbog odluke da sa 50 godina postane samohrana majka. Naime, oni su bili zabrinuti zbog nje i implikacija korišćenja donora. „Sada kada je Lajla ovde, oni su mi neverovatno podrška i ne mogu da budu bolja porodica za nju. Ne znam šta bih bez njih. Ima dve neverovatne rođake koji je obožavaju i koje ona obožava, fantastičnu tetku i sjajne baku i dedu, tako da je, što se mene tiče, veoma srećna“, otkrila je ona. Keli je potpisala ugovor sa klinikom za plodnost u kome pristaje da svojoj ćerki kaže istinu o svom začeću i priznaje da ponekad razmišlja o tome da je ona starija mama.

„Kada bude dovoljno stara da razume situaciju, objasniću joj. Biću iskrena, otvorena i ona će znati da je sve u redu. Palo mi je na pamet da ću za 20 godina, kada ona bude imala 22, ja imati 72. Te stvari o životnom osiguranju i testamentima su mi sada na umu, a ranije nisu bile. Ali nije mi ostalo mnogo da isplatim hipoteku, a kada to bude urađeno, biće njena. Jedno je sigurno, Lajla će znati da je voljena i koliko god sam je želela, znaće kroz šta sam prošla da bih je dovela u svoj svet“, zaključila je Keli.

 
Komentari (0)
Loading