Najviša žena na svetu prvi put LETELA avionom: Evo šta je posada morala da uradi da bi žena mogla LEŽEĆI da uđe

K.Ć. Vesti 07.11.2022 12:10 0

U avionu Turkish Airlinesa dogodila se neobična situacija

Najviša žena na svetu prvi put LETELA avionom: Evo šta je posada morala da uradi da bi žena mogla LEŽEĆI da uđe

Printscreen/Instagram

Posada je morala da ukloni čak šest sedišta zbog neobičnog putnika. Reč je o 25-godišnjoj Rumejsi Gelgi. Turkinja se smatra najvišom ženom na svetu. 

Kako prenose turski mediji, Rumejsa Gelgi, po zanimanju pravnik, prvi put je letela avionom. Ovaj 25-godišnjakinja je putovala iz Istanbula u San Francisko.

 

 

Rumejsa Gelgi je visoka 2.156 metara. Izuzetan rast izazvan bolešću - Viverovim sindromom - doneo je ženi upis u Ginisovu knjigu rekorda.

Ova 25-godišnjakinja inače nije mogla da se ukrca u avion koji leti za Sjedinjene Države. Osoblje je bilo prinuđeno da ukloni šest sedišta kako bi se u njih smjestila specijalna nosila za 13-časovni let Turkinje.

 

 

Mediji u Turskoj koji opisuju slučaj 25-godišnjakinje napominju da Gelgi svakodnevno koristi invalidska kolica. Viverov sindrom, od kojeg boluje žena, je redak genetski poremećaj koji izaziva veoma brz, abnormalan rast kostiju tela i primetna odstupanja od norme telesne građe.

 

 

"Besprekorno putovanje od početka do kraja... to je bio moj prvi let, ali neće biti poslednji. Veliko hvala svima koji su bili deo moje avanture", napisala je Gelgi (25) na Instagramu nakon sletanja u Ameriku.

Komentari (0)
Loading