"Prolila sam milion suza, ali je vredelo": Branislava godinama nije mogla da ZATRUDNI, a sada ima MILICU

K.Ć. Vesti 10.11.2022 12:15 0

Sada kada je u njenom naručju petomesečna Milica ispričala je za naš portal detalje procesa koji je prošla kako bi ostala trudna, a koji uopšte nije bio lak

"Prolila sam milion suza, ali je vredelo": Branislava godinama nije mogla da ZATRUDNI, a sada ima MILICU

Privatna arhiva

Branislava Gajinov iz Silbaša je imala dve biohemijske trudnoće, što znači da je trudnoća potvrđena analizama iz krvi ili urina, ali plod je nestao pre nego što se usadio u matericu. Imala je jednu vanmateričnu trudnoću.

Posle svega toga sa suprugom Milanom odlučila se za vantelesnu oplodnju, a da je to bila prava odluka pokazuje rezultat jer su iz prvog pokušaja dobila Milicu.

- Mislila sam da ću ostati odmah trudna, ali nije bilo tako. Ovo je problem o kome se ne priča puno, jer kad vidite koliko žena čeka na klinikama za vantelesnu oplodnju shvatite koliko je to sve ozbiljno. Kada bih svaki put dobila negativan nalaz osećala sam kao da je došao smak sveta - rekla je Branislava i dodala:

- Znala sam da opet moram sve ispočetka. Pitala sam se gde sam pogrešila i zašto sve tako teško ide. Nakon dve godine pokušaja da ostvarim trudnoću, krenuli smo na pretrage i naša doktorka Dr Božana Stepanov nam je predložila vantelesnu oplodnju. Prihvatili smo realnost i krenuli u prikupljanje dokumentacije za postupak o trošku RFZO - priseća se Branislava.

Po njenim rečima, VTO postupak je prošao u najboljem redu i konačno je stigao pozitivan rezultat. Njenoj sreći nije bilo kraja. 

- Odlazimo na kliniku i u neverici pitamo da li je rezultat dobar, da li su sigurni. Nisam mogla da dočekam prvu kontrolu i da nam lekar na ultrazvuku potvrdi lepe vesti. Nažalost, ta sreća je kratko trajala. Počela sam da krvarim, i postojala mogućnost da izgubim plod - priča Branislava.

Iako je u trudnoći došlo do komplikacija i krvarenja koje trajalo skoro svih devet meseci, sve je prošlo kako treba i 1. juna ove godine rodila se, kako kaže Branislava, njihova suza radosnica i najveće bogatstvo.

Privatna arhiva

 

- Ponovo bih sve prošla i izdržala. Prolila sam milion suza, ali je vredelo za ovo blago koje nam je ulepšalo život. Nemojte se predavati, plašiti, potražite pomoć stručnjaka. Nije sramota ići na vantelesnu oplodnju, pa i na donaciju ako je to put do deteta - poručuju Branislav Gajinov.

 

Komentari (0)
Loading