Mara dopušta DECI da piju kafu, briju GLAVU i jedu šta ŽELE: Da li je ona majka iz RAJA ili iz PAKLA?

Vesti 10.02.2023 15:16 0

Mara neguje potpuno drugačiji pristup roditeljstvu i često nailazi na osude

Mara dopušta DECI da piju kafu, briju GLAVU i jedu šta ŽELE: Da li je ona majka iz RAJA ili iz PAKLA?

Printscreen/Facebook

Mama četvoro dece je detaljno opisala svoje kontroverzne tehnike roditeljstva koje omogućavaju da njena deca žive van granica - tako da mogu da piju kafu, idu bosi i igraju se napolju po kiši. Mara Doemland (29) kaže da koristi mešavinu stilova roditeljstva da odgaja svoju decu, ali što je najvažnije ne želi da budu ograničena u onome što rade.

U stvari, ona sama hoda bosa koliko može i dozvoljava svojoj deci, Emi (9), Marfi (7), Ripli (5) i Indi (2), da učine isto ako žele. Mara ih podstiče da se igraju po kiši i ne ograničava šta mogu da jedu za vreme obroka, što znači da će češće birati  voće i povrće, tvrdi ona. Kršeći tradicionalne norme, Mara čak dozvoljava svojoj ćerki Emi da sama brije kosu, a ako njeni momci žele da nose ružičaste haljine i to je u redu.


„Puštam svoju decu da idu bosa ako žele, osim ako je trotoar previše vruć. Emi i Indi vole da budu bosi. Dajem im kafu ako žele da probaju, ali je ne piju kao odrasli. Ne piju espreso ceo dan. Kada pada kiša, ja se pobrinem da svi izađemo i samo se zabavimo. Oslobađa, ali i pravi nered", objasnila je za Mirror.

 

Mara je postepeno gradila "slobodan" stil roditeljstva nakon što je rodila Emi sa samo 19 godina. Kaže da je, kada je tek postajala mama, bila stroga, a onda je naučila da dozvoli svojoj deci da sama biraju. Ovaj stil roditeljstva je smanjio njihovu želju za šećerom, tvrdi Mara. „Bio sam zla i nestrpljiva kada sam dobila Emi. Ne slažem se sa ograničavanjem hrane za decu. „Ne želim da imaju negativan odnos prema hrani. Vodim računa da imaju pristup svim namirnicama. To ih zapravo sprečava da žude za slatkišima ako je sve dostupno", otkrila je.

Mara i njen partner Kristofer Maret (36) takođe podstiču svoju decu da se oblače kako žele. Želimo da im bude udobno i da nose ono što ih čini srećnim“, rekla je Mara. "Emi je obrijana do glave i trenutno nosi samo crnu i preveliku odeću. Našim dečacima dozvoljavamo da nose haljine ako žele. To im se sviđa."
 

Komentari (0)
Loading