Donirali su embrione nakon što su dobili BLIZANCE: Posle 20 godina dobili su dirljivo pismo od NEPOZNATOG mladića

K.Ć. Vesti 17.11.2022 11:40 0

Bruk i Kris Martin su se godinama borili sa neplodnošću

Donirali su embrione nakon što su dobili BLIZANCE: Posle 20 godina dobili su dirljivo pismo od NEPOZNATOG mladića

Printscreen/Facebook

Par se odlučio na in vitro lečenje, usled čega je 18. oktobra 2000. godine rođeno njihovo dvoje dece. Znali su da ne žele da uvećavaju porodicu, pa su morali da odluče šta će sa neiskorišćenim embrionima tokom postupka.

Odlučili su da embrione daju drugom paru.

Blizanci Bruk i Kris su začeti uz pomoć vantelesne oplodnje (IVF). Martinovi su znali da ne žele više dece, pa su morali da donesu važnu odluku. Mogli su da daju neiskorišćene embrione lekarima, da ih se otarase ili da ih daju drugom paru koji se bore sa neplodnošću. Odlučili su se da ih ustupe.

"Znali smo da će ko god primi naše embrione voleti i brinuti o njima, jer smo prošli kroz isti proces. Znamo kako je to jako želeti decu", rekli su za Todai.com. Danas donatori u Sjedinjenim Državama mogu da biraju ko će dobiti njihove embrione, ali kada su Martinovi odlučili da doniraju svoje, nije bilo takve opcije.

Bruk i Kris su se preselili u Teksas, ali nikada nisu prestali da razmišljaju o tim embrionima. "Imala sam mnogo trenutaka tokom godina u kojima sam bila kao: 'O moj Bože, znaš, možda bi trebalo da pokušamo da ih pronađemo', rekla je Bruk.

"Izgledao je kao naši momci"

 

Iznenada, u januaru 2021, Martinove je kontaktirao mladić po imenu Tomas Monro, koji je za rođendan dobio 23andMe DNK test od svog oca. Čovek je kontaktirao par, a kada su Bruk i Kris Tomasa pogledali njegove fotografije na Fejsbuku, briznuli su u plač . "Izgledao je baš kao naši dečaci. Pomislila sam, 'On je naša beba - nema sumnje'", priseća se Bruk.

Bruk, Kris i Tomas su počeli da razmenjuju mejlove. Imali su toliko toga da kažu. Tomas je čekao da sa njima podeli najvažnije informacije.

Trojke su rođene iz embriona doniranih Martinovim! Tomas i njegova braća i sestre, Loren i Piter, rođeni su 24. oktobra 2002. Tomas je priznao da je u početku odbijao da govori Bruk i Krisu o svojoj braći i sestrama jer se plašio da će "poludeti".

"Počela sam da se tresem, ali na pozitivan način", rekla je Bruk. "Pogledao sam Krisa i rekao: ' Imamo ćerku. Imamo devojčicu."

Par je počeo da se dopisuje sa Tomasovim ocem, Trejem, koji radi kao psiholog u Nešvilu. Od Tomasa su saznali da je njegova majka Beki nedavno umrla od raka.

"Nadamo se da će drugi parovi razmisliti o doniranju embriona."

"Želeli smo da damo Treju do znanja da ništa ne očekujemo i želeli smo da postavimo granice kako bi se on osećao prijatno", rekla je Bruk. "Želeo sam da zna da ne želim da se povežem sa njima da bih im bio tata jer već imaju tatu", dodao je Kris. Trej je uzvratio: "Hvala vam na poklonu. To je sve što je moja žena ikada želela." Zatim je raširenih ruku dočekao Martinove u svoj život.

Trojke Monro i blizanci Martin odmah su se složili i sada se međusobno nazivaju braćom i sestrama. U julu su prisustvovali velikom okupljanju porodice Martin gde su upoznali svoje rođake.

I Martinovi i Monrojevi odlučili su da podele svoju priču u nadi da će više porodica razmisliti o doniranju svojih embriona radi usvajanja.

"Znam da ima mnogo 'Šta ako'," rekla je Bruk. "Ali postoje neke stvari nad kojima nemamo kontrolu - Bog to radi. I pogledajte šta je On uradio."

Komentari (0)
Loading