Skoro sve INTELIGENTNE žene imaju jednu, generalno RUŽNU naviku: Samo DVA ODSTO se neće pronaći

Vesti 22.03.2022 15:44 0

Jedno nedavno provedeno istraživanje sa fakulteta Ročester otkrilo je neočekivanu karakteristiku inteligencije žena

Skoro sve INTELIGENTNE žene imaju jednu, generalno RUŽNU naviku: Samo DVA ODSTO se neće pronaći

Shutterstock

 

Istraživači sa fakulteta "Rochester" otkrili su u istraživanju (koje se bavilo proučavanjem ponašanja) da postoji jedna stvar koju inteligentne žene veoma često rade, a ne odgovara baš finom odgoju. Šta je znak nadprosečne inteligencije kod žena?  

S vremena na vreme ispalite rafal psovki u napadu besa? Čestitamo! Onda spadate u natprosečno inteligentni deo ženske populacije. Naime, istraživanja su pokazala da inteligentne žene češće psuju i govore proste reči od onih koje imaju niži koeficijent inteligencije. 

Psovanje je dobro i za emocionalno pražnjenje

Drugo istraživanje pokazalo je da psovanje može poboljšati, verovala ili ne, telesnu formu. Između ostalog, može povećati izdržljivost u napornim fizičkim i emocionalnim radnjama. Inače, postoje još neke pretpostavke temeljene na naučnim istraživanjima.

Naprimer, žene koje se bude kasnije su inteligentije – barem tako tvrdi američko istraživanje fakulteta Pitsburgh i fakulteta Kalifornia. Za potrebe istraživanja ispitivale su se kognitivne sposobnosti od oko 16.000 žena – dakle, percepcija, pažnja, memorija, učenje i rješavanje problema, kreativnost, planiranje i orjentisanje.
 


 

Komentari (0)
Loading