"Dete mi se DVA PUTA gušilo zbog CUCLE": Traumatično iskustvo Melanijine mame potreslo je žene širom Srbije

Vesti 29.11.2022 11:15 0

Mišljenja o tome da li je cucla varalica bezbedna i korisna su različita. Međutim, mama Kesi MekFaden je poput većine roditelja mislila da je pronašla savršen proizvod koji smiruje njenu bebu, sve dok se nije uverila u suprotno

"Dete mi se DVA PUTA gušilo zbog CUCLE": Traumatično iskustvo Melanijine mame potreslo je žene širom Srbije

Printscreen/Facebook

 

Maleni Rajder iz Severne Karoline umalo se nije ugušio zbog cucle varalice i to ne jednom, već dva puta.

- Imao je samo dva meseca. Čula sam da se nešto dešava, uletela u sobu i zatekla strašan prizor - polomljena cucla mu se zaglavila u grlu i on se gušio - kaže Rajderova mama Kesi.

Gumeni, odnosno, silikonski deo cucle je otpao i zapao u grlo malenog dečaka, ali zahvaljujući Kesinoj brzoj reakciji i Hajmlihovom zahvatu koji je primenila, sve se završilo dobro.

- Ne mogu ni da pomislim šta bi se dogodilo da nisam ušla u sobu da proverim.

Kesi je kontaktirala proizvođače koji su rekli da se tako nešto nikada pre nije dogodilo i poslali joj drugu cuclu. Misleći da je ovo bio zaista nesrećan slučaj, i da se neće ponoviti, Kesi je nastavila Rajderu da daje cuclu, sve dok se ponovo nije dogodila slična situacija.

- U jednom trenutku sam samo primetila da je počeo da se guši i da mu je nešto zaglavljeno u grlu, kada sam ugledala polomljen deo cucle na njegovom stomaku, sve mi je bilo jasno. Dva puta mi je već skraćen život od straha i sada sam definitivno sam sigurna da cuclu više nikada nećemo koristiti - tvrdi Kesi.

Na žaslost, ovo nije jedinstven slučaj. Prema Komisiji za sigurnost potrošača, roditelji su prijavljivali probleme sa cuclama različitih proizvođača u više navrata, a uglavnom je bio u pitanju isti problem koji je imala i mama Kesi.

Komentari (0)
Loading