"Moja MALOLETNA deca će piti VOTKU za PRAZNIKE": NATAŠA je šokirala druge ŽENE izjavom da bi klinci trebalo da PIJU kod kuće

Vesti 30.11.2022 11:35 0

Da li biste dopustili maloletnoj deci da konzumiraju alkohol tokom praznika?

večera

Shutterstock

Nije protivzakonito da deca popiju gutljaj alkohola kod kuće od pete godine, ali zdravstveni stručnjak dr Arik Sigman kaže da pristup piću u mladosti povećava verovatnoću od zavisnosti u kasnijim godinama.

Hana Verdier ima 50 godina i živi sa ćerkama Mimi (13) i Evie (10) u Sidenhamu, u jugoistočnom Londonu i kaže „Nema šanse da moje ćerke piju alkohol kod kuće dok ne postanu dovoljno stare". Ona dodaje i da je piće katalizator koji tera ljude da plešu, da se kikoću i svađaju, ali tinejdžeri i tinejdžerke već poseduju te veštine, pa zašto bi roditelji to podsticali dajući im džin?

Takođe je naglasila da su joj dvadesete prošle u izmaglici i u blagom teturanju, jer nije umela da se zaustavi kad je alkohol u pitanju.


"Naš posao je da negujemo našu decu kod kuće, a ne da ih ohrabrujemo da se otrgnu kontroli, tako da svaki roditelj koji im ponudi depresant poput alkohola traži nevolje", dodala je Hana, ali je i nagovestila da neće imati ništa protiv ako budu poželeli da popiju neku čašicu kad postanu punoletni.

Nataša Karding (46) se ne slaže sa ovakvim razmišljanjem i tvrdi da u njenoj kući nema zaključavanja alkohola jer će ga se pre ili kasnije klinci dočepati.

"Moj sin Zak je među 43 odsto mladih od deset do 17 godina koji kažu da su probali alkoholno piće. Ovog Božića, on i njegov tata će zajedno otvoriti pivo ili dva da bi proslavili. Kao njegovi roditelji, pre bismo im dopustili da eksperimentišu kod kuće - nego iza naših leđa. Da ga pronađem negde prebijenog na klupi u parku je mnogo strašnija perspektiva", izjavljuje Nataša i dodaje: "Podstičemo ga da pije umereno i zato nema potrebu da se krije. Zak je imao 15 godina kada je prvi put probao pivo, ali postoje ograničenja".

Ona kaže i da zan decu kojima roditelji u potpunosti zabranjuju alkohol i da se oni šunjaju na žurke usred noći - za razliku od Zaka ​​koji zna da je iskrenost najbolja politika na svakom frontu.

"Tokom tinejdžerskih godina, deca pomeraju granice. Zabranite im piće, i oni će ga više želeti. Pretvorili smo našu garažu u „pećinu za dečake“ za Zaka ​​i njegove prijatelje i, ako žele da piju alkohol, insistiram da prvo traže dozvolu. Pošto sam tako otvorena, deca ne osećaju potrebu da se šunjaju i nije li to ono što svaki roditelj želi?", pita se Nataša.
 

Komentari (0)
Loading