Devetnaestogodišnjakinja rodila BLIZANCE različitih OČEVA: Doktori su ostali u šokirani DNK analizom

Vesti 06.12.2022 09:40 0

Devojka rodila blizance a DNK pokazao da su mu očevi različiti, evo kako je došlo do toga

deca

Shutterstock

Da su geni čudesni i da je žensko telo još čudesnije, pokazala je jedna devetnaestogodišnjakinja iz Portugala. Ona je rodila blizance, ali ono što je zbunilo sve usledilo je tek posle osam meseci.

Uzela je DNK od muškarca za kog je verovala da je otac dece, ali ispostavilo se da on jeste otac ali samo jednog deteta. Ovo je zbunilo sve, a onda se ova mlada mama prisetila da je istog dana imala polne odnose sa još jednim muškarce, pa je i njega pozvala da uradi test. Na iznenađenje svih, ispostavilo se da je taj drugi muškarac otac drugog deteta.

- Bila sam iznenađena rezultatima, nisam znala da ovo može da se dogodi, i bebe su slične - rekla je ova mlada mama.

U izvodu iz matične knjige rođenih i dalje je samo jedan muškarac upisan kao otac oba deteta, ali kako mama kaže, oba muškarca se brinu o deci, pomažu joj oko svega i pružaju neophodnu podršku.

Ginekolog koji je proučavao neobične trudnoće kaže da je ovo tek 20. poznat slučaj u svetu ovakve trudnoće. On kaže da je do nje došlo tako što su dve jajne ćelije majke oplođene od strane različitih muškaraca. Bebe dele isti genetski materijal majke, ali su rasle u različitim placentama.

- Trudnoća je protekla super, bez ikakvih komplikacija. Dečaci su rođeni zdravi i nikada nisu imali zdravstvene probleme. To je izuzetno retko. Dešava se jednom u milion trudnoća, i nikada nisam zamišljao da ću u životu videti ovakav slučaj - rekao je doktor koji je i otkrio priču o dečacima koji danas imaju godinu i četiri meseca.

Komentari (0)
Loading