Može da podigne ODRASLOG MUŠKARCA bez problema: Ona je najjača devojčica (8) na SVETU, a ima samo 30 kilograma!

Vesti 30.10.2021 08:30 0

Ova devojčica iz Otave, visoka je samo 120 centimetra i diže tegove od 90 kilograma, bez problema! Sa ponosom kaže da je počela da se bavi ovim sportom sa samo pet godina

Može da podigne ODRASLOG MUŠKARCA bez problema: Ona je najjača devojčica (8) na SVETU, a ima samo 30 kilograma!

Printscreen/Instagram

Rori van Ulft nedavno je dobila titulu najmlađeg šampiona u dizanju tegova u kategoriji do 30 kilograma. Ovim je uspela da postane najmlađa amerikanka koja je proglašena nacionalnom prvakinjom, u istoriji. 

- Bilo bi pošteno reći da je Rori najjača devojčica na svetu - rekao je njen skromni otac za "Daily Mail".

Iako je i devojčica sama svesna da se bavi jednim "neobičnim" sportom i sama kaže da joj to nije jedini hobi. Pored dizanja tegova, mala Rori se bavi i gimnastikom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rory van Ulft (@roryvanulft)

 

- Na osnovu postignutog u takmičenjima, Rori nije samo najjača osmogodišnjakinja među devojčicama, već među svom decom na svetu koji su ikada živeli, a za koje postoje proverljivi rezultati takmičenja - objasnio je njen otac Kavan.

Međutim, Rori sebe najpre vidi kao gimnastičarku, a za ovaj sport odvaja čak devet sati nedeljno, kako bi uvežbala svoje telo - dok trenungu sa tegovima posvećuje samo četiri sata. 

- Više volim gimnastiku od dizanja tegova, jer u gimnastici ne moram ništa da dižem preko glave - rekla je devojčica i dodala je da voli da postaje jača.

U pogledu relativne snage u poređenju sa svim nacionalnim šampionkama u razvojnim uzrasnim i težinskim kategorijama najnižih devojaka, koje se razlikuju od zemlje do zemlje. Trenutno se ne takmiči niko bolji od male Rori. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rory van Ulft (@roryvanulft)

 

Pored toga što Rori privlači pažnju svojom neverovatnom snagom, ona na takmičenjima nosi privremene tetovaže, koje voli i smatra da su kulturne i poželjne.  

Njeni roditelji takođe kažu da ona nema trenutne olimpijske ambicije jer je tako mlada, a Rori dodaje: "Takve stvari mi zapravo nisu bitne."

Rori redovno ide u školu, a njeni roditelji ističu da je ona jedno veoma inteligentno i sposobno dete. Takođe, devojčica ističe da je deca ne maltretiraju, ali veruje da je to zato što je stvarno voli, a ne zbog snage.

Komentari (0)
Loading