Trudnica PRIZNALA da je razačorana što nosi DEČAKA: Sve je JAVNO rekla, a ovakvu reakciju nikako nije OČEKIVALA

Vesti 09.12.2022 22:22 0

Budući roditelji često ističu da im je najvažnije da beba bude zdrava i da je manje važno da li će dobiti dečaka ili devojčicu, ali to nije slučaj sa jednom medicinskom sestrom.

trudnica

Shutterstock

Naime, Niki Jurcutz već ima dvoje dece, a trenutno čeka treću bebu. Na Instagramu je otkrila da su ona i njen suprug, kao i njena starija ćerka, razočarani saznanjem da će roditi sina.

"Znam da je to tabu tema, ali rodno razočaranje je zapravo mnogo češće nego što mislite." Samo što mnogi o tome ne pričaju, misle da je pogrešno priznati da ne žele dečaka, već devojčicu ili obrnuto. Želeli smo devojčicu iz mnogo razloga, i to je u redu, i u redu je biti tužan što moramo da se oprostimo od te ideje. Tužni smo što se san naše devojčice da ima sestricu nije ostvario, što našim tetkama, stričevima, dekama i bakama nismo mogli da damo devojčicu, u moru dečaka koji preovlađuju u našoj porodici - objasnila je Niki. i naglasili da im je najvažnije da beba bude zdrava.

„Razumem da je nekima neshvatljivo da imam ta osećanja, i to je u redu. Dobila sam mnogo zlih poruka, ali jedino što bih mogla da kažem tim ljudima je da ako nikada niste bili u ovoj situaciji, nemate pravo da omalovažavate moja osećanja ili osećanja moje porodice. Moramo da prestanemo da govorimo ženama da treba ili ne treba da se osećaju na određeni način. Ne osećamo uvek ono što očekujemo ili želimo da osetimo, to je život. Rodno razočaranje je stvarno, može da utiče na partnere i decu, u redu je i proći će“, napisala je u objavi, a mnogi su je podržali.



„Hvala što ste ovo objavili. Bila sam tako razočarana kada sam saznala da nosim trećeg sina. Moj muž i ja već imamo dvojicu i zaista smo želeli devojčicu. Osećala sam se strašno kada sam saznala, a još gore jer sam znala da ne treba da priznam da sam tužna, znala sam da će me ljudi odmah osuditi'', samo je jedan od komentara podrške.

 

Inače, istraživanja pokazuju da je razočaranje zbog pola deteta uobičajena pojava, toliko česta da je čak dobila i naziv „rodno razočarenje”. Ova osećanja mogu da variraju od razočaranja do tuge, pa čak i besa.

 

Komentari (0)
Loading