DESET stvari koje morate da uradite do 31. decembra: Iskoristite ova MAGIČAN period za ostvarenje ŽELJA

Vesti 21.12.2022 13:10 0

Prema verovanju, zimska kratkodnevica koji pada između 21. i 22. decembra je dan kada se Sunce ponovo rađa.

zima

Pexels

Od davnina zimska kratkodnevica simbol je početka sledeće faze u ljudskom životu. Ovaj dan idealan je za razne obrede i rituale, jer on obeležava rođenje novog života. Prema drevnoj legendi, sve želje i misli u noći zimskog solsticija biće ispunjene.

Ovo je savršena prilika da razmislimo o našem putovanju tokom protekle godine i da vizualizujemo naše sledeće korake.

Zimska kratkodnevica se u astrologiji događa u isto vreme kada Sunce ulazi u znak Jarca i počinje sezona Jarčeva. Zato će u ovim danima mnogi imati kreativnosti, ali i discipline i posvećenosti. Moguće je da će se kvaliteti kojima težite u ovim danima promeniti.

Zbog Jarčeve energije, zimska kratkodnevica je odlično vreme da se fokusirate na svoju karijeru. Iskreno razmislite da li vidite smisao u svom poslu. Da li se osećate usklađeno sa svojim poslom? Da li ste adekvatno plaćeni? Da li osećate podršku na poslu? Zapišite svoje odgovore i počnite da pravite planove za budućnost.

Papir se spaljuje simbolično kako bi se oslobodili od svih starih i beskorisnih iskustava. Energija zimske kratkodnevice definitivno će nam pomoći da ispunimo svoj plan. Svoje želje za narednu godinu treba staviti ispisane na papir pod novogodišnje drvce i tog dana usmeriti duhovne molbe za ispunjenje.

Za poseban ritual za dan zimske kratkodnevice nisu vam potrebni bilo kakvi predmeti, biljke, sveće ili aromatična ulja. Dovoljni su čisto srce i rešenost da uradite nešto lepo za sebe. Idealno bi bilo da se izvodi napolju, ali ako to nije moguće, može se praktikovati u kući, ili još bolje na terasi.

Kada padne noć, izađite napolje, uspostavite ritam disanja koji vama odgovara, sa uživanjem udišite i izdišite vazduh. Pogledajte u nebo, pokušajte da "osetite" zvezde, njihovo pulsiranje... Ispružite ruke prema nebu i izgovorite: "Noći, pozdravljam te".

Sada zažmurite, "zaronite" u sebe i pokušajte da "izvučete" sve strahove i brige, i da im date neki oblik. Ne izbegavajte ih, već se suočite sa njima, neka slobodno naviru, neka izlaze iz vas... Nemojte ih zadržavati, nego zamislite kako odlaze, kako se kreću prema zvezdama i nestaju.

U tom trenutku obuzeće vas osećaj opuštenosti, sreće, a vaše telo će biti preplavljeno divnom, toplom energijom. Zamolite nebo i zvezde da prihvate vaše strahove, da vas oslobode od njih, a potom im se zahvalite.

Takođe, možete napraviti listu želja koje ćete se držati naredne godine. Stavke koje ćete napisati ne moraju nužno da budu ogromne, već je bitno da su ostvarive i da odmah možete na njima raditi. Donosimo vam neke koje mogu poslužiti kao inspiracija, a dobro bi bilo da ih ispišete do 31. decembra:

  • Više ću se smejati naredne godine
  • Neću previše da planiram ili uopšte
  • Više ću učiti i raditi na sebi
  • Pronaći ću snage da treniram i duh i telo
  • Putovaću više
  • Provodiću više vremena sa porodicom i prijateljima
  • Više ću uživati u malim stvarima
  • Prestaću ___________ (dodajte nešto)
  • Smanjiću prokrastinaciju
  • Naučiću nešto novo
  •  

    NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

    BONUS VIDEO

     
    Komentari (0)
    Loading