"Duša mi plače": Majka tvrdi da su njenog sina Jakova IZBACILI sa vrtićke priredbe samo zato što ima ovu DIJAGNOZU

Vesti 22.12.2022 14:40 1

Novogodišnje priredbe koje se planski organizuju u predškolskim ustanovama trebalo bi da budu povod za dečiju, ali i roditeljsku radost, ali ovde to definitvno nije bio slučaj...

"Duša mi plače": Majka tvrdi da su njenog sina Jakova IZBACILI sa vrtićke priredbe samo zato što ima ovu DIJAGNOZU

Printscreen/Instagram

Naime, Srbijom već par dana kruži snimak dečaka sa Daunovim sindromom, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Zapravo vrlo je verovatno da ćete se siti isplakati nakon što ga pogledate, a sigurno je da nećete proći bez "knedle" koja zastaje u grlu.

Kako se navodi snimak je nastao u Bosni i Hercegovini u Širokom Brijegu u jednom vrtiću. Na snimku se vidi dečak, koji ima Daunov sindrom i sedi u holu vrtića, dok se u pozadini čuje kako druga deca pevaju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dragana (@_draganamandic)

"Dok su druga djeca na pozornici pjevaju,Jakov je na klupi pleše i čeka da sve zavrsši.. Znači da se radilo sa njim,kojim povodom on nije mogao na binu i zašto je skinut sa iste?

Kad sam pitala direktorku zašto Jakov nije učestvovao rekla je:"gospodjo ako vam se ne svidja ima jos 10 drugih vrtića idite slobodno!"
Mi idemo naravno,ali necemo ćutati i staviti sve pod tepih to ne zasluzuje niko, a najmanje dete od 5 godina", napisala je majka ispod video snimka koji je podelila na mrežama. 

 

"Sram ih bilo, pa ovo je greota", "Duša mi plače", "Uh kako bih ja to postavila na svoje mesto", "Ovo boli", Trebalo je da uymete dečaka i sa njim na pozornicu,pa neka se teta usude da vas pomeresa  pozornice ,koja diskriminacija za nepoverovati dno dna", bili su samo neki od komentara.

Portal "Avaz" je kontaktirao sa direktorkom vrtića koja je istakla da je cela situacija inscenirana.

- To apsolutno nije tačno. Daćemo saopštenje za javnost. Snimak na kojem je dete ostavljeno u holu, gde izgleda tako ružno, ja bih se zgrozila. Mama kada je krenula kući, obukla je svoje dete, zatvorila je vrata pred ulaz tako da je ispalo da smo mi to dete samo zatvorili a mi u drugoj prostoriji radili priredbu - ispričala je ona i dodala da stvari nisu onako kako se čine.

Komentari (1)
Loading
Luka
22.12.2022 19:52

Vaspitace kazniti da se povede disciplinski postupak protiv njih ,zbog diskriminacije ! Dete sa posebnim potrebama ima sva zakonska prava i prava deteta kao i svi njegovi vrsnjaci. Ja bih odma dao otkaz takvim vaspitacima. To nisu vaspitaci, suspendovao bih im lisencu za rad.