Bebe rođene tokom zimskih meseci su POSEBNE: Evo po čemu se RAZLIKUJU i zašto su u prednosti

Vesti 04.01.2023 12:35 0

Magazin Owlet Care citirao je nekoliko studija koje su se bavile bebama rođenim u zimskim mesecima. Postoji nekoliko karakteristika koje su naučnici otkrili.

Bebe rođene tokom zimskih meseci su POSEBNE: Evo po čemu se RAZLIKUJU i zašto su u prednosti

Shutterstock

Istraživači sa Harvarda i Univerziteta Kvinslend u Australiji otkrili su da su "zimske bebe" u proseku veće od beba rođenih tokom leta. Sproveli su i istraživanje u kojem su učestvovali sedmogodišnjaci.

Dokazano je da su deca rođena tokom zime viša, teža i da imaju veći obim glave. Istraživanje koje je sprovedeno i na Univerzitetu Kvinslend pokazalo je da su ove bebe mirnije, odnosno da se bolje ponašaju.

Nažalost, istraživači iz Oksforda su otkrili da imaju veće šanse za razvoj multiple skleroze. To bi moglo biti zato što majke dobijaju manje vitamina D tokom zime, što takođe utiče na bebu u materici. „Zimske bebe” imaju slabije kosti od „letnjih beba”.

Ovo se takođe pripisuje smanjenoj apsorpciji vitamina D kod majke. Na osnovu istraživanja sprovedenog na Prinstonu, bebe začete u maju i rođene zimi imaju veće šanse da se rode ranije. Istraživanje objavljeno 2014. godine pokazalo je da bebe rođene u zimskim mesecima počinju da puze ranije. Pozitivna činjenica je da bebe rođene tokom Božića imaju najveću statističku verovatnoću da žive duže od 100 godina.
 

Komentari (0)
Loading