I onda "NISU živeli srećno do kraja života": Evo zašto se parovi koji se upoznaju preko Interneta RAZVODE više od onih koji su se upoznali uživo

Vesti 04.11.2021 15:35 0

Prema novoj studiji, bračni parovi koji su se upoznali putem aplikacije ili veb-sajtova imaju šest puta veće šanse da se razvedu od parova koji su se upoznali uživo ili preko prijatelja

I onda "NISU živeli srećno do kraja života": Evo zašto se parovi koji se upoznaju preko Interneta RAZVODE više od onih koji su se upoznali uživo

unsplash.com

Čak i nakon sedam godina, parovi koji su se upoznali putem aplikacije imali su 17 odsto rizik od razvoda u poređenju sa samo 10 odsto parova koji su se upoznali uživo, kako prenosi Metro.

Studija, koju je sprovela Fondacija za brak, ispitala je 2.000 odraslih u braku i postavila pitanje gde su upoznali svog prvog supružnika.

Onlajn stranice su već nekoliko godina u nazad najpopularnije "mesto" za upoznavanje, a čak 32 odsto sklopljenih brakova, u proteklie dve godine, čine parovi koji su se upoznali na ovaj način.

Međutim, čini se da onlajn sastanci nisu jedini rizik za parove, jer je studija pokazala da oni koji su se upoznali na radnom mestu imaju najveću stopu razvoda čak 24 odsto, u poređenju sa 20 odsto onih koji su se upoznali na mreži, 19 odsto koji su se upoznali u baru ili restoranu i 15 odsto koji su se upoznali preko porodice, prijatelja ili komšija.

- Uzimajući u obzir pol, godine i zanimanje, šanse za razvod u prve tri godine braka bile su šest puta veće kod onih koji su se upoznali preko interneta u odnosu na one koji su se upoznali preko porodice, prijatelja ili komšija. Ove razlike se nisu ponovile u analizama pre pet, sedam ili deset godina. U svakom od ovih perioda nije bilo značajnih razlika u riziku od razvoda u zavisnosti od toga gde su se parovi sreli - objasnili su istraživači.

Zašto postoji veći rizik od razvoda za par koji se upoznao na internetu?

Istraživači sugerišu da je jedna od mogućnosti za ove nalaze da se parovi koji se upoznaju na mreži venčavaju "kao relativni stranci".

- Prikupljanje pouzdanih informacija o dugoročnom karakteru osobe sa kojom se zabavljate ili venčate očigledno je teže za parove koji se upoznaju onlajn bez zajedničkih prijatelja ili porodice - navodi se u izveštaju.

Komentari (0)
Loading