Ceo svet bruji o ovom malom gradiću: Ovde su se 10 godina rađale samo devojčice

Vesti 08.01.2023 16:10 0

Miejsce Odrzanskie je mali gradić u Poljskoj, koje je postalo poznato širom sveta

Ceo svet bruji o ovom malom gradiću: Ovde su se 10 godina rađale samo devojčice

Printscreen/Facebook/Komenda Powiatowa

Skoro 10 godina tamo su se rađale samo devojčice. Svi su se pitali kako je to moguće, i konačno, posle 10 godina, u selu je rođen prvi dečak. Međutim, to ne menja činjenicu da se o poljskom selu još uvek mnogo priča u inostranstvu.

Devojke koje su postale vatrogasci

Aleksandra, Viktorija, Martina, Lena, Julija, Lilijana, Sandra, Karolina, Zuzana, Natalija, Amelija, Maja. Devet uzastopnih godina u malom Miejsce Odrzanskie rođene su samo devojčice. U leto 2019. grad je postao toliko poznat da su u njega počeli da dolaze novinari iz cele Poljske. Međutim, tu se nije završilo. Mediji iz celog sveta počeli su da pišu o gradiću. 

Selo u regionu Opolja postalo je poznato i zbog neobičnih interesovanja lokalnih devojaka, koje su jezgro Omladinske vatrogasne brigade. Stariji već prave prve korake u akcijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Mesto Odra je i danas poznato u inostranstvu

 

 

U maju 2020. posle 13 devojčica u nizu, rođen je dečak. Uzbuđene vlasti tada su najavile da će dečakovi roditelji dobiti specijalnu nagradu.

I iako je tradicija rađanja devojčica prekinuta, neobično mesto Odra i dalje je nadaleko poznato. Pre nekoliko dana, tiktoker @ notjimmimaio je snimio video u kome govori o čuvenom poljskom gradu i njegovom ponosu: divnim devojkama!

 

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading