Iz Rusije se preselila u Petrovac na Mlavi: Natalija deci na rane stavlja ČILI i za to ima poseban razlog (FOTO)

Vesti 09.01.2023 09:18 2

Natalija stavlja čili na rane da brzo i što bezbolnije zarastu i njena deca zbog toga nemaju ožiljke! Nije ona žestoka i bezdušna Ruskinja sa dalekog, hladnog severa gde strašan minus zaledi emocije

Iz Rusije se preselila u Petrovac na Mlavi: Natalija deci na rane stavlja ČILI i za to ima poseban razlog (FOTO)

Printscreen/Instagram

Natalija Mihajlova voli prirodu i njoj se priklanja. Voli drveće i izvore čiste vode, pečurke u šumi i trave da ubere. A, svoje carstvo prirode našla je – u Srbiji. U plodnoj ravnici koju brusi ćudljiva Mlava.

Iz Petrovca na Mlavi, krajem prošle godine preselila se sa petoricom sinova u prirodu, u lepo selo Zabrđe. Sada Valerij (20), Matvej (17), Ilija (16), Prohor (9) i Anton (5) uživaju na svom imanju od 30 ari. Drag im je Arhanglesk, odakle potiču, ali domovina je tamo gde ti se sviđa.

“Srbija je za mene raj jer sam tu pronašla sve što je čoveku za srećan život potrebno”, kaže Natalija.

 

 

Srbija u stvari ima sve što Rusi vole. Ima šume, planine, jezera, reke i čiste vode. Ima mnogo biljaka i zdrave hrane, i dobre ljude. Zato Rusi vole Srbiju, piše “Magazin Novosti“.

Plodna mlavska crnica na imanju Natalije Mihajlove upravo se priprema za nove kuluture koje će tu nići. Među prvima ruska repa. To je hrana bez koje Rusi ne mogu.

“Jako je zdrava i dok nije stigao krompir u Evropu ona je bila glavno jelo u Rusiji, pa moja porodica ne jede krompir nego repu”, kaže Natalija.

 

 

Na prostranom imanju Natalija je zasadila i domaću šargarepu, ne industrijsku, hibridnu. Čim je prolećno sunce granulo u bašti su nikle leje sa zelenom salatom, lukom, heljdom, graškom. Natalija i deca mnogo vole grašak, i to na sposeban način.

“Jedemo sirov grašak, samo ga otvorimo i uživamo u njegovom divnom slatkastom ukusu na opšte čuđenje svih ljudi oko nas, ali tako ga jede većina Rusa”, kaže Natalija.

Posebne biljke koje “naša” Ruskinja voli i obavezno sadi jesu selen i ruta.

 

 

“Selen je biljka koja čisti creva od parazita i dovoljno je samo da uzimate selen za salatu i da budete, bar što se probavnog trakta tiče, zdravi”, govori ona.

Ruta je i tradicionalno sredstvo za hipertenziju, angine pektoris, bolesti želuca i jetre, bolesti kostiju, parodontoze. Nekada je bila glavi ratnik u borbi protiv tuberkuloze.

“Bere se samo u vreme cvetanja i posle toga ne treba ga brati”, ističe Natalija.

Može da se napravi i ulje, zako što se u staklenu teglu stave listovi ruze koji se preliju maslinovim uljem. Stavi se na sunce i povremeno meša. Posle dve nedelje procediti i koristiti kao oblog. Sve bradavice, papilomi, komdilomi i druge manje nepravilnosti, nestaju posle dve nedelje.

Natalija Mihajlova ne koristi hemiju. Kada se neko od familije razboli, koriste se prirodni antibiotici: propolis, beli i crni luk, limun, đumbir.

 

 

“Koristimo razne vrste čajeva, nanu, lipu, žalfiju, kamilicu i, naravno, ivan čaj”, kaže Natalija.

U Rusiji ga ima puno,ovde manje zove se vrbica. Mnogo je bolji od zelenog čaja, izuzetno je koristan i zdrav i ne izaziva negativne reakcije. Natalija Mihajlova nema dileme kako je dospela u Srbiju:

“Sudbina. Kako drugačije. Tetka se moja ovde udala, a nas je dovela njena priča. Hvala joj”, navodi Natalija.

BONUS VIDEO

Komentari (2)
Loading
Peca
09.01.2023 11:26

A kada se preselila u Srbiju i iz kog grada je dosla u Petrovac na Mlavi?

Dragan
10.01.2023 08:29

Nemate vi pojma sta pisete,ona je dosla pre mnogo godina u petrovac na mlavi.