Oni su petočlana porodica i već pet godina ne koriste toalet papir, a evo i zašto

Vesti 09.01.2023 10:00 2

Amber Alen i njena porodica - muž i troje dece - nisu koristili toalet papir već pet godina

Oni su petočlana porodica i već pet godina ne koriste toalet papir, a evo i zašto

Unsplash

Iako ovo rešenje može izgledati šokantno, žena tvrdi da ono ima mnogo prednosti. Počelo je sa željom da se uštedi za otplatu dugova. Sada Amber inspiriše druge svojim pristupom.

Kanađanka Amber Alen vodi Jutjub kanal „The Fairli Local Famili“, gde pokazuje životni stil svoje porodice (proizvođenje što manje otpada i ponovna upotreba mnogih stvari). Amber takođe pokazuje kako ih je učinila gotovo samodovoljnim u pogledu hrane i na čemu se zasniva njihova veganska ishrana.

Nedavno je, međutim, žena iznenadila svoje pratioce objavljivanjem snimka na kojem ona i njena porodica već pet godina ne koriste toalet papir u obliku koji poznajemo iz prodavnica. Umesto papira za jednokratnu upotrebu, Alens koriste komade materijala za višekratnu upotrebu.

Amber u videu priča kako su ona i njen muž imali mnogo finansijskih problema pre nekoliko godina. Bili su u dugovima nakon fakulteta i tražili su način da uštede novac. Jedno od dece para je u to vreme koristilo pelene za višekratnu upotrebu, što je inspirisalo ženu. Amber je zaključila da ako je to dobro za njenu bebu, biće dobro i za nju. Osim toga, kaže ona, korišćenje toalet papira je bilo kao „baciti novac u kanalizaciju“.

Jaka tkanina i natapanje u sirćetu

Tako je Amber kupila čvrste polovne tkanine i isekla ih na manje krpe. Žena objašnjava da nakon upotrebe tkaninu potopi u vodu sa sirćetom kako bi se oslobodila svih nečistoća i tek onda ubaci „toalet papir za višekratnu upotrebu” u veš mašinu.

Dodaje da iako je porodica već neko vreme bez dugova, nije se vratila na upotrebu običnog toalet papira. Papir kupuju samo kada očekuju goste.

Zanimljivo je da se ispod videa Amber pojavilo preko 100 komentara ljudi koji podržavaju rešenje koje je uvela porodica Alen. Mnogi priznaju da sami više ne koriste normalan toalet papir.

BONUS VIDEO

Komentari (2)
Loading
zloćko
09.01.2023 11:01

U studentskom domu imao sam cimera muslimana koji takođe nije koristio toalet papir, nego je u WC išao sa flašom vode.

Ziko
09.01.2023 12:56

Svaka cast. Treba podrzati sva domaćinstva u Srbiji i pružiti šansu svima da poboljšaju svoj životni standard.