Zbog dojenja deteta je RAZAPINJU: "Neki pišu da je to što radim ODVRATNO"

Vesti 10.01.2023 10:34 0

Lauren, 29, planirala je da doji sina dok ne napuni dve godine. Međutim, kada je njen sin Bouvi napunio dve godine i rodila ćerka, nije odustala od dojenja

Zbog dojenja deteta je RAZAPINJU: "Neki pišu da je to što radim ODVRATNO"

Shutterstock

Sada doji sina tri puta nedeljno i suočava se sa ostrakizmom stranaca koji misle da je ono što radi "odvratno".

„Radim ono što mislim da je najbolje za moju decu“

Laura, koja vodi edukativni nalog na društvenim mrežama, odlučila je da normalizuje dojenje starije dece. Kada joj se rodio sin Bouvi, 29-godišnjakinja je odlučila da ga doji do njegove dve godine. To je nekada radila njena majka, a Laura je mislila da će krenuti njenim stopama. Međutim, kada je dve godine kasnije rodila ćerku, odlučila je da dečaka ne odvikava od grudi.

„Savršeno je normalno dojiti dete koje nije odojče“, tvrdi Laura. "Nikada nisam mislila da će dojiti petogodišnjaka, ali kao i svaka mama, pokušavam da radim ono što mislim da je najbolje za moju decu. Radiću to sve dok Bouvi to želi."

29-godišnjakinja doji ćerku svaki dan, a dečak tri puta nedeljno, najčešće pre spavanja. Dešava se da u isto vreme doji svoje dvoje dece. "Biću tužna kada se ovo završi. To je važan deo naših života", naglašava Laura.

Ljudi kažu da je 'odvratna' i da 'zlostavlja svoje dete'

Ponašanje 29-godišnje majke ne prija mnogima koji negativno komentarišu dojenje petogodišnjeg dečaka. "Neki pišu da je to što radim odvratno. Ima i onih koji misle da iskorišćavam svoje dete. To što radim nema seksualni prizvuk i nema ničeg neprirodnog u tome", objašnjava žena. Lora priznaje da je kritikuju samo na internetu, u "stvarnom" životu niko nije odlučio da glasno komentariše njen izbor.

Laura doji i drugu decu

Laura dodaje da je više puta dojila bebu svoje prijateljice kada je beba o kojoj je brinula odbijala da pije mleko iz flašice. „Bilo je potpuno prirodno. Imala je osam meseci i tako sam pomogla svojoj drugarici. Ova 29-godišnjakinja dodaje da je dojenje dece drugih žena danas društveno neprihvatljivo, ali da su se žene tako nosile vekovima.

"Neke bebe odbijaju da piju iz flaše, što otežava mamama da se vrate na posao. Kada bismo se vratili na dojenje drugih beba, to bi olakšalo stvari." Laura je takođe mnogo puta donirala svoje mleko roditeljima kojima je bilo potrebno. "Ja nisam imao problema s tim. Nisu ni oni."

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading