Najstarija žena na svetu živela je 122 godine? Ruski naučnik tvrdi da je bila prevarant

Vesti 16.01.2023 10:30 0

Žan Luiz Kalment drži rekord u životnom veku, pošto je umrla u 122. godini. U jednom od intervjua 90-ih otkrila je svoju tajnu dugovečnosti

ruke

Shutterstock

Žan Luiz Kalment je bila iz Arla, Francuska. Kako se ispostavilo, to je jedini zvanično potvrđen slučaj osobe koja je prešla 120 godina. Žena je živela tačno 122 godine i 164 dana.

Žan Luiz je oduvek volela sport. U 85. godini počela je da se bavi mačevanjem, a do 100. godine vozila je bicikl. Što se tiče ishrane, nije bila najzdravija. Nije sebi uskratila ni alkohol ni slatkiše, a do 117. godine pušila je cigarete.

Osim toga, Žan Luiz nije mogla bez tri namirnice: maslinovog ulja, čokolade i vina. Po njenom mišljenju, za dugovečnost je zaslužan optimističan pristup životu.

Žan Luiz je bila prevara?

Ruski matematičar Nikolaj Zak sa Moskovskog državnog univerziteta objavio je studiju pod nazivom „Žana Kalment: Tajna dugovečnosti“ u kojoj je izneo detaljnu analizu biografije te žene.

- Ispitivanje svih dokumenata dovelo me je do zaključka da je ćerka Žane Luiz, Ivone, preuzela identitet svoje majke - rekao je Nikolaj Zak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ethnograpics (@ethnograpics)

 

Matematičarka tvrdi da je Žana Kalment umrla u 99. godini, a njen identitet je „pozajmila” ćerka kako ne bi plaćala porez na nasledstvo.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading