Ovo su najprivlačnije boje očiju kod muškaraca i žena: Proverite da li ulazite u kategoriju "najpoželjnijih"

Vesti 18.01.2023 09:30 0

Lensstore je sproveo istraživanje analizirajući podatke iz aplikacija za upoznavanje i otkrio koje se boje očiju smatraju najatraktivnijim.

Ovo su najprivlačnije boje očiju kod muškaraca i žena: Proverite da li ulazite u kategoriju "najpoželjnijih"

Shutterstock

Kod muškaraca, plava boja je postigla najbolji rezultat, dok se žene sa očima boje lešnika smatraju najatraktivnijim.


Prilikom odabira potencijalnih partnera za sastanke, postoji mnogo faktora na koje gledamo, a u aplikacijama za sastanke kao što su Tinder, Bumble i Hinge, prvi utisci su od vitalnog značaja. Jedan od tih utisaka dolazi u obliku boje očiju. Međutim, koje su najatraktivnije boje očiju?

Prodavac optike "Lensstore" sproveo je istraživanje o ovim aplikacijama za upoznavanje kako bi otkrio koje oči su privukle najviše pažnje potencijalnih partnera. Muške i ženske oči su korišćene na nekoliko primera fotografija koje je svaki pojedinac obezbedio da bi napravio svoj profil za upoznavanje na mreži.

Njihove boje očiju su zatim modifikovane u softveru za uređivanje fotografija da bi se videlo koliko „podudaranja“ mogu da postignu koristeći iste fotografije i biografiju u aplikacijama. Kod muškaraca, plave oči su se isticale kao jasan pobednik, sa ukupnim podudaranjem boja očiju sa 27 odsto svih rezultata - dok je sledeća najpopularnija - smeđa - sakupila samo 22 odsto. Najmanje popularna boja očiju bila je ljubičasta, boja nemoguća u prirodnim očima i postignuta samo nošenjem kontaktnih sočiva u boji, dobivši samo 8 posto svih podudaranja.

Za žene, rezultati su bili nešto manje definisani. Dok je lešnik bila najpopularnija boja očiju, samo je za jednu utakmicu nadmašila ljubičaste oči – što naravno nije moguće.

Činilo se da su zelene oči kod žena najmanje poželjne, s rezultatom od 11 posto. Plava i smeđa, najpopularnije među muškarcima, bile su na donjoj sredini liste, a smeđe oči - najčešće na svetu - imale su samo 13 posto svih podudaranja.

 

Komentari (0)
Loading