Žene masovno dele razloge zbog kojih ne žele da imaju DECU: "Mogla bih da odem u najskuplji hotel na svetu i da kupim gomilu takosa"

Vesti 20.01.2023 19:13 0

Troškovi odgajanja dece su veoma značajni, a mnogi zdravstveni problemi su dospeli na liste protiv trudnoće

Žene masovno dele razloge zbog kojih ne žele da imaju DECU: "Mogla bih da odem u najskuplji hotel na svetu i da kupim gomilu takosa"

Shutterstock

Neke žene od malih nogu znaju da žele da budu majke, druge nisu sasvim sigurne, a neke znaju, bez ikakve sumnje, da deca jednostavno nisu za njih. Iako još uvek izgleda tabu reći da ne želite decu, sve više žena odlučuje da živi bez dece.

Zvanični podaci ONS-a pokazuju da više žena nego ikada pre navršava 30 godina bez deteta. U stvari, prema istraživanju u Velikoj Britaniji, više od polovine žena rođenih 1990. godine bilo je bez dece do svoje 30. godine – prva generacija koja je to učinila, prenosi Metro.


Naravno, postoji na desetine razloga zašto neko možda ne želi decu, a žene bez dece sastavljaju liste razloga zašto apsolutno ne žele da prolaze kroz trudnoću, porođaj ili majčinstvo. TikTokerka @iunikuethoughts je smislila 350 ubedljivih razloga da ne postane mama, dok ih @thelifeofronni ima 125.


Neki nedostaci, poput jutarnje mučnine i preeklampsije, nisu iznenađujući - u stvari, mnogi zdravstveni problemi su se našli na listama protiv trudnoće, ali drugi su bili kreativniji. Na primer, beba bi mogla da izađe sa zubima, ne možete da jedete tokom porođaja i možete da dobijete osećaj bola u međunožju su navedeni kao mogući razlozi da ne prođete porođaj. Kada je u pitanju odgajanje deteta kao najveće mane navode se: to što če vas nazvati ružnim, uvek izgubite jednu cipelu, cinkare vas...

 

Troškovi odgajanja dece su takođe smatrani nesumnjivim nedostatkom majčinstva, a jedna TikTokerka je rekla da bi sa novcem koji je uštedela mogla da provede jednu noć u najskupljem hotelu na svetu ili da kupi suludu količinu takosa.


A liste oduševljavaju žene bez dece svuda, a video @iunikuethoughts je pregledan 3,4 miliona puta. "Ovo je neverovatno, hvala vam na usluzi", napisala je jedna korisnica, dok je druga dodala: "'Kupila bih ovu knjigu i poklonila je na bebi proslavama."

 

 
Komentari (0)
Loading