Trans muškarac koji je rodio devojčicu: Slučajno sam zatrudneo, a sad ne mogu da zamislim život bez nje

Vesti 21.01.2023 16:28 0

Pored uzimanja testosterona, čak je prošao i dvostruku mastektomiju (uklonio je obe dojke) kako bi izgledao muževnije. Ipak, priznaje da je oduvek želeo da u sebi nosi sopstveno dete

Trans muškarac koji je rodio devojčicu: Slučajno sam zatrudneo, a sad ne mogu da zamislim život bez nje

Printscreen/Instagram

Ne osećam se kao žena, ali to ne znači da ne mogu da koristim svoje reproduktivne organe, kaže Deni Vejkfild (36), koji je rođen kao žena, ali se identifikuje kao trans muškarac.


Deni je rodio dete 2020. godine nakon veze za jednu noć tokom devetogodišnje pauze od testosterona. Prema nekim podacima, to se sve češće dešava među ženama u tranziciji u Americi.

Posle prvobitnog šoka, odlučio je da nastavi trudnoću i da dobije dete. Sada se na Instagramu predstavlja kao otac i majka devojčice Vajlder. Pored uzimanja testosterona, čak je prošao i dvostruku mastektomiju (uklonio je obe dojke) kako bi izgledao muževnije. Ipak, priznaje da je oduvek želeo da u sebi nosi sopstveno dete. Kaže da nikada neće zaboraviti dan kada je završio u hitnoj pomoći blizu termina.


- Naišla sam na podsmeh medicinskih sestara i sumnju, nevericu i neznanje lekara u bolnici u Sijetlu. Trebalo mi je sat i po da ih ubedim da me pregledaju jer nisu verovali da sam u drugom stanju. Sećam se kako su se međusobno šaputali, pitajući jedni druge o meni, umesto da me direktno pitaju šta ih zanima – prisetio se on. Kako je kamerom pratio celu trudnoću i to prijavio svojim pratiocima na društvenim mrežama, pokazao im je i sam porođaj u bazenu.
- Kada sam se jednog dana iskreno pogledao, shvatio sam: 'Hej, ja se ne osećam kao devojčica, više se osećam kao dečak' - rekao je on. Pre nešto više od deset godina odlučio je da promeni pol. Znao je da to neće biti ni lak ni prijatan put, posebno zbog predrasuda i netrpeljivosti drugih, ali više nije mogao da živi kao žena. Nekako ga je gušilo. To nije bio on. Imao je žensko telo i osećao se kao muškarac. Sada se ;e['e predstavlja kao Deni, tata.

O svemu, kaže, javno govori kako bi podstakao i druge transrodne osobe da zasnuju porodicu.

- Želeo sam da drugi trans i nebinarni ljudi znaju da možemo da stvorimo zaista lepe i neverovatne porodice, i da postoji mnogo različitih načina da to uradimo - objasnio je on.


- Nikada nisam mislio da će roditeljstvo tako dobro uticati na mene, da ću se izlečiti samim tim što sam roditelj. Želim da izlečim sopstvenu traumu. Imao sam ovu unutrašnju borbu veći deo svog života, pogotovo što sam trans osoba. Zaista je lepo videti kako te borbe počinju da se pretvaraju u samoljublje. Sve dugujem svom detetu – zaključio je on, a prenosi Dejli mejl.


 
Komentari (0)
Loading