Muž joj je prošle godine preminuo a sada joj se dete BORI sa opakim TUMOROM: Pomozimo svi malom Luki da OZDRAVI!

Vesti 21.01.2023 18:42 0

Luka je bio zdravo dete a onda su jednog dana učestale glavobolje sve promenile

Muž joj je prošle godine preminuo a sada joj se dete BORI sa opakim TUMOROM: Pomozimo svi malom Luki da OZDRAVI!

Printscreen/Instagram

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Luku Stajkovića (2018) Luka je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće.

Živeo je uobičajenim životom za svoj uzrast sve do trenutka kada su se pojavile česte glavobolje.

U decembru 2022. godine detaljnom dijagnostikom utvrđeno je da Luka boluje od tumora na mozgu - Meduloblastoma CNS Who Gradus 4. Luka je istog dana po prijemu u bolnicu hitno operisan prilikom čega mu je ugrađen VP šant.

Nakon operacije tumora na mozgu Luka je u potpunosti izgubio mogućnost hoda, govora, vida i prestao da se hrani samostalno. Luka živi sa mamom i mlađom sestrom jer mu je otac preminuo od posledica korona virusa u decembru 2021. godine.

 

 

Nastavak lečenja iziskuje velike troškove zbog čega je potrebna pomoć u vidu donacija svih humanih ljudi kako bi Luka nastavio lečenje i potpuno ozdravio. Sredstva su mu potrebna za nastavak lečenja u zemlji i inostranstvu, za lekove, suplemente, troškove smeštaja kao i za putne troškove.

 

 

Oglasila se i Lukina tetka Katarina, koja je zamolila sve ljude dobre volje da pomognu Luki.

 

 

"Piši, briši, piši, briši..i tako 20 minuta jer ne možeš da veruješ da pišeš za nekoga svog ali na kraju smogneš snage i napišeš.
Dve najhrabrije osobe na svetu su moja rodjena sestra i moj sestric Luka.
Devojka, žena, borac koju su dve najveće tragedije u životu zadesile, pa posle promislite dobro oko čega se nervirate.
Žena koja je prošle godine sahranila muža i žena cije dete boluje od najopasnije bolesti.
"16.12.2022. Godine, Luku je zabolela glava u večernjim satima koja je isprećena povraćanjem prvi put. Odlazimo kod lekara, gde mu rade skener i saopštavaju da Luka ima tumor na mozgu i da moram da potpišem da ga hitno vode na operaciju da bi preživeo. Potpisujem.
Luki 17.12.2022.godine ugradjuju VP Shunt, kako bi preziveo od glavne operacije.
26.12.2022.godine nakon 9 sati provedenih na operacionom stolu, Luka iz te sale izlazi sa POBEDNIK. Tumor je odstranjen,ali kako je operacija nosila velike rizike, tako je kod Luke nasledio mutizam. Luka ne govori, Luka ne hoda, ne zvaće. Luka je od toga dana vezan za krevet i kolica. Cekamo histopatoloski nalaz.
Luka ima KARCINOM!MALIGNI TUMOR-MEDULOBLASTOM, GRADUS 4. Najagresivniji i najopasniji stepen!
3 nedelje nakon operacije prelazimo na dečiju onkologiju kako bi nastavili lečenje hemoterapijom i zračenjem. Kontrolni magnet pokazuje na to da je kod luke za 3.nedelje usledila metastaza, da se tumor raširio niz kičmu, kičmeno stablo, i NAZALOS OPET SE VRATIO NA MOZAK. Unapred zahvalani svima na svakoj pruženoj pomoći, obećavamo da će sledeći snimak biti lepši i sa osmehom!", reči moje sestre, mog najvećeg borca. Gledam, čitam,šlušam i ne mogu da verujem da se to njima-nama dešava. Dok ima Boga i dobrih ljudi, Luka će izaci kao jedan VELIKI POBEDNIK IZ OVE TEŠKE BORBE, zato svi saljite poruke i delite, SMS 1427 na 3030!"

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading