Viteški potez SUDIJE: Dok su svi NEPOMIČNO posmatrali, Jasmina je spašavala ŽIVOT igračici Sloge

Vesti 09.11.2021 10:17 0

Kapitenka Sloge iz Zemuna je pred kraj utakmice pala kao pokošena, a život joj je spasila Jasmina Mickoska, koja je bila glavni sudija na toj utakmici

Viteški potez SUDIJE: Dok su svi NEPOMIČNO posmatrali, Jasmina je spašavala ŽIVOT igračici Sloge

Printscreen/Facebook

Na derbi utakmici Super lige za žene između TSC (Kanjiže) i ŽFK Sloge došlo je do dramatične situacije kada je u jednom trenutku igračica Sloge Emilija Živković počela na terenu da se guši nakon što je lopta pogodila u glavu.

U 88. minutu utakmice, posle izvođenog slobodnog udarca, lopta je pogodila Emiliju u glavu koja je u trenutku izgubila svest. Tu je nastupila Jasmina Mickoska, koja je bila i glavni arbitar na ovoj utakmici. Brzom reakcijom i probranosti u toj situaciji, pritrčala je igračici i izvadila jezik iz usta i tako sprečila gušenje pomenute devojke.

Viteški potez SUDIJE: Dok su svi NEPOMIČNO posmatrali, Jasmina je spašavala ŽIVOT igračici Sloge

Alo

 

- Posle slobodnog udarca, lopta je na putu do gola pogodila igračicu Sloge, nakon čega ona pada, gubi svest i kreće da se guši. Brzo sam pozvala lekarsku ekipu, ostale devojke su ostale paralisane, niko nije verovao šta se zapravo dešava, tako da samim tim nije bilo ni reakcije, a ja sam odmah dotrčala do nje, okrenula je na stranu i krenula da joj vadim jezik iz usta, gušila se i bila je u nesvesnom stanju. Da me ne bi ugrizla ili da ne bi došlo do nečeg neželjenog, drugu pištaljku sam stavila kao zaštitu između zuba i da bi imala mogućnost disanja - rekla je Mickovska za lokalne obrenovačke novine, a zatim dodala:

 

 

- Devojka je više puta dolazila sebi, ali je odmah gubila svest, bez kontrole, nakon čega je došla i ekipa hitne pomoći koja ju je zbrinula i sanitetom odvezla do bolnice u Subotici. Mi smo dužni da u svakoj situaciji budemo pribrani, svesni situacije, kako u službi, tako i u sudijskom poslu, gde u najtežim situacijama treba pravovremeno reagovati i doneti ispravnu odluku, bez posledica - rekla je Mickovska.

Inače, Jasmina Mickoska je dugo godina branila boje Sloge iz Zemuna, bila najbolji štoper u ligi, a suđenjem je počela da se bavi 2011. godine i trenutno je jedna od najboljih u tom poslu. Takođe ova devojka koja je herojski spasila život igračice je pripadnica kriminalističke policije.

Komentari (0)
Loading