Na OVAJ način možete da uštedite i do 10.00 evra godišnje: Autorka trika nas UPOZORAVA na ZAMKE trošenja i tvrdi da jedino ovako možemo imati NOVAC!

Vesti 24.01.2023 14:15 0

Savet za štednju kojima će mnogima pomoći

novčanik

Shutterstock

Jedna od vodećih predrasuda o štednji ali i neka vrsta izgovora za mnoge je da to rezervisano samo za one koji imaju viška novca. 

Štednja nema veze sa količinom para koju imamo, već da prihvatimo štednju kao životni stil. 

Devojka po imenu Elizabet, odlučila  je da primeni trik finansijske ekspertkinje Viktorije Divajn koji kaže da svake nedelje treba skloniti od sebe koji dinar. Suma se kreće od jednog evra do oko 500 evra, u zavisnosti od mogućnosti, ali kod većine to bude dvadesetak evra u proseku.

 

 

- Ne mogu da verujem da sam konačno to uradila, posebno jer nikad nisam uspevala ništa da uštedim. Definitivno ću sve ponoviti i 2023. godine i gledaću i da ulažem novac - kazala je Elizabeta.

Što znači da je poenta ovog trika za štednju je u tome da svake sedmice odvojite određenu sumu, stavite je na račun i ubeležite u kalendar kao osvojeni cij za tu nedelju.

I tako svake nedelje u godini. Tabelu možete da kao podsticaj i podsetnik držite odštampanu na nekom vama vidljivom mestu.

 

 

Iskustva kažu da je tako moguće za jednu godinu uštedeti i do 10.000 evra.

Autorka ovog trika, Viktorija Divajn, koja je dospela na Forbsovu listu 30 mlađih od 30 godina za 2021, kaže da bi svako trebalo da ima šest različitih bankovnih računa da bi dobro uštedeo, prenosi "Daily Mail".

Viktorija ima i jedan savet koji dosta utiče na to koliko novca trošimo. Kako kaže, akcije i sniženja su prava zamka za trošenje novca i zbog njih neretko ne možemo da uštedimo jer često kupujemo stvari koje nam i ne trebaju - samo jer su na akciji.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading