KORONA im je zauvek odnela MAJKU, OCA, babu i prababu: Marija (22) i Lazar (16) ostali su sami, a njihova borba tek počinje!

Najžena Vesti 09.11.2021 12:22 0

- Nas dvoje se trudimo da budemo dobro, mislim da bi i naši roditelji voleli da se držimo - priča Marija

KORONA im je zauvek odnela MAJKU, OCA, babu i prababu: Marija (22) i Lazar (16) ostali su sami, a njihova borba tek počinje!

Printscreen/Youtube

Mariji (22) i Lazaru (16) iz Zemuna život se promenio preko noći. Do pre mesec dana bili su srećni sa svojom porodicom, a onda im je korona virus uzeo sve.

U roku od četiri nedelje njihovi otac, majka, baka i prabaka razboleli su se i preminuli od kovida 19.

Oni su ostali bez porodice, bez primanja, bez uslova za život i školovanje.Marija i Lazar žive sa dedom koji se trenutno nalazi u bolnici zbog posledica korone.

 

- Deka se razboleo prvi, posle njega baka koja je brinula o njemu, zatim tata i na kraju mama. Deka se jedini izvukao. Baka je bila bolesna i pre korone, ali je najduže izdržala bez respiratora. Mama i tata su primeljeni u bolnicu 7. oktobra i mama je već posle dva dana stavljena na respirator i preminula je 16. oktobra. Istog dana moj brat je hospitalizovan, srećom nedelju dana kasnije je pušten. Tata je preminuo 10 dana nakon mame - 26. oktobra. Oboje su imali po 46 godina. Mama je bila vakcinisana, a tata ne i nisu imali nikakve dodatne bolesti - kaže Marija za Pink.

Ona dodaje da je deka dobro, ali da mu posledice korone prave problem.

- Nas dvoje se trudimo da budemo dobro, mislim da bi i naši roditelji voleli da se držimo. Dosta ljudi nam se obratilo i ponudilo pomoć - kaže Marija koja je na drugoj godini medicine, dok je njen brat Lazar srednjoškolac.

Kako kaže, trenutno im je napotrebnija finansijska pomoć jer su ostali bez redovnih mesečnih prihoda.

 

Komentari (0)
Loading