Pre nego što se udate za njenog SINA, ovih PET tema sa budućom SVEKRVOM morate da "obradite"

Vesti 09.11.2021 13:10 0

Da li se sećate dobre stare izreke da su ćerke tatine, a sinovi oči majkine? Čak i kada imate 20 ili 30 godina, ova izreka ni na koji način ne gubi na aktuelnosti – za svoje roditelje ćete uvek biti njihova draga deca, pa je tako važno da imate dobar kontakt sa tazbinom

Pre nego što se udate za njenog SINA, ovih PET tema sa budućom SVEKRVOM morate da "obradite"

Shutterstock

Pre nego što sa voljenom osobom stanete na ludi kamen, postoji nekoliko tema o kojima bi trebalo da razgovarate sa njegovom majkom, pa idite na kafu sa njom. Pripremili smo za vas mali pregled tema koje bi vi i vaša svekrva trebalo da pokrenete pre nego što uđete u brak sa njenim sinom – evo ih!

"Ne želim da zauzmem tvoje mesto u životu tvog sina"

Veoma je važno uveriti majku svog voljenog u ovo - to je jedan od najvećih strahova svih majki - da njegova žena zauzme njihovo mesto u životu njihovog sina. Iako vam se takva ideja možda činiti apsurdnom, strah od ograničavanja kontakta sa njenim sinom je stvarna briga za vašu svekrvu. Na kraju, svog voljenog sina daje u ruke drugoj ženi, koja će mu od sada biti žena, pa imajte to na umu kada razgovarate sa njom. Od sada ćete biti osoba sa kojom će njen sin provoditi najviše vremena, ali jasno dajte do znanja - iako će njen sin uskoro postati vaš muž, on će i dalje biti njen voljeni sin. Vaša svekrva će vam sigurno biti zahvalna na takvim rečima.

"Ima li nešto što bi trebalo da znam?"

Ovo je dobra tema za lomljenje leda, pogotovo ako do sada niste imali mnogo prilika da razgovarate sa budućom svekrvom. Zamolite je da podeli neke smešne priče iz detinjstva vašeg voljenog koje on sam nije želeo da podeli sa vama. Možete zatražiti i zajednički pogled na fotografije iz detinjstva vašeg verenika – verujte nam, majke vole da se hvale slikama svoje dece čak i kada su odrasli, a listanje porodičnog albuma može vam pružiti mnogo smeha.

"Razmišljaćemo o deci kada budemo spremni za njih"

Bolje je predvideti pitanje koje će se pojaviti pre ili kasnije nakon vašeg venčanja. Nekima je očigledno da ćete o deci razmišljati odmah nakon što se venčate, pa ako neće biti tako, ne zaboravite da upozorite svekrvu. Recite joj da želite da uživate nakon venčanja, da odete u neke udaljene krajeve sveta i živite bezbrižno još neko vreme pre nego što odlučite da imate decu. Ovo je veoma zdrav pristup i svaka svekrva treba da ga poštuje.

"Naše prisustvo za Božić i Uskrs ravnopravno ćemo podeliti"

Nekim mamama je možda teško da progutaju ovaj deo, ali je veoma pošteno tako reći. Obavestite svoju buduću svekrvu da ćete svoje prisustvo na Božić podjednako podeliti između roditelja vašeg budućeg muža i vaših – ako Božić provedete sa svekrvom, posetićete roditelje na Uskrs ili obrnuto, možete takođe da se menjate svake godine. Naravno, uverite je da ćete ih posećivati što je moguće češće, ali vaša buduća svekrva mora da razume da ćete vreme poseta podeliti između svojih roditelja i roditelja vašeg supruga.

"Uvek ćeš biti njegova voljena majka i ništa to neće promeniti"

Ponavljajte ovo onoliko dugo koliko je potrebno da vaša buduća svekrva poveruje da ne želite samo da joj ukradete sina i da dobijete njegovu punu pažnju. Ona je bila najvažnija žena u njegovom životu dugi niz godina, a sada, kada ćete postati supruga njenog sina, vaša buduća svekrva može se osećati jednostavno ugroženom i... odbačenom. Veoma je važno da je ove reči čula od vas, a ne od svog sina – vaše uveravanje će je naterati da veruje da nećete zauzeti njenu poziciju u životu njenog sina, i da ćete postati samo dopuna celoj porodici.

Komentari (0)
Loading